Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hellas Direct: Καταγγέλλει «τραπεζικές ασφαλιστικές» για αθέμιτες πρακτικές

Τι υποστηρίζουν οι συνιδρυτές της ασφαλιστικής εταιρείας κ.κ. Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου. Οι καταγγελίες στις οποίες προχωρούν και τα επεκτατικά σχέδια που σχεδιάζουν στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Hellas Direct: Καταγγέλλει «τραπεζικές ασφαλιστικές» για αθέμιτες πρακτικές

H ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο στις καλύψεις αυτοκινήτου και κατοικίας καταγγέλλει τις τράπεζες για «αθέμιτες πρακτικές» και μάλιστα δηλώνει πως συλλέγει καθημερινά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα καταθέσει μελλοντικά στις εποπτικές αρχές των δύο χωρών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι συνιδρυτές της ασφαλιστικής εταιρείας κ.κ. Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου κατήγγειλαν την ύπαρξη αθέμιτων πρακτικών από την πλευρά των τραπεζών σε ό,τι αφορά την ασφάλιση σε κατοικίες που έχουν δανειοδοτηθεί από τις ίδιες τράπεζες.

Η Hellas Direct είναι ασφαλιστική εταιρεία που ξεκίνησε το 2012 να δραστηριοποιείται στις καλύψεις αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το διαδίκτυο, αλλά και άλλους διανομείς όπως τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ή αλυσίδες πρατηρίων βενζίνης. Ελέγχει γύρω στο 2% της αγοράς στον κλάδο οχημάτων, επιτυγχάνοντας υψηλούς ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης και έχοντας προσελκύσει ισχυρούς επενδυτές όπως το IFC, ο Όμιλος Δαυίδ-Λεβέντη, η Μotor Οil και γνωστά funds του εξωτερικού.

«Δεν είμαστε εναντίον του bancassurance, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, κάθε πελάτης έχει το δικαίωμα να πληροφορείται επαρκώς, να ασφαλίζει το σπίτι του όπου θέλει, όπως επίσης και να αλλάζει ασφαλιστική εταιρεία όποτε το επιθυμεί. Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο το 16% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο και το 65% αυτών στις τέσσερις εταιρείες που συνεργάζονται με τις συστημικές τράπεζες. Μέσα στους πρώτους έξι μήνες που δραστηριοποιούμαστε στην αγορά κατοικιών έχουμε διαπιστώσει σειρά αθέμιτων πρακτικών, τις οποίες έχουμε καταγράψει και μπορούμε να τις αποδείξουμε. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε στις εποπτικές αρχές», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτού, οι κ.κ. Πανταζής και Μάρκου τόνισαν πως η Hellas Direct προτίθεται να δραστηριοποιηθεί δυναμικά και στις κατοικίες που δεν έχουν αγοραστεί μέσω δανείου, καθώς μόλις το 16% των σπιτιών είναι ασφαλισμένο στην Ελλάδα, σε μια χώρα με σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές.

Πολιτική της εταιρείας είναι να απλοποιεί τις διαδικασίες (ασφάλιση μέσω διαδικτύου) και να ελαχιστοποιεί τους χρόνους των αποζημιώσεων, ενώ με τη συνδρομή της Revolution είναι σε θέση να χρηματοδοτεί άμεσα τους πελάτες της κατά τη χρονική στιγμή της ζημιάς.

Στα μελλοντικά σχέδια της Hellas Direct είναι η επέκτασή της και σε άλλα ασφαλιστικά προϊόντα των γενικών κλάδων, η είσοδος στον κλάδο ζωής και η διεύρυνση του ρόλου της στο μέτωπο της χρηματοδότησης των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v