Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση ακινήτων οικογένειας Κουτσολιούτσου και Folli Follie

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έρχεται μετά τη δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων. Αφορά την οικογένεια Κουτσολιούτσου, μέλη του Δ.Σ. αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας. Κατά της απόφασης στρέφεται η εταιρία.

Δέσμευση ακινήτων οικογένειας Κουτσολιούτσου και Folli Follie

Μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του Δ.Σ. της Folli Follie με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, σειρά έχουν τα ακίνητα της οικογένειας και της εταιρείας.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαίρη, η οποία διέταξε τη δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, αλλά και των ακινήτων που ανήκουν στην εταιρεία.

Η απόφαση αφορά τα ακίνητα των Δημήτρη, Κατερίνας και Γιώργου Κουτσολιούτσου, των πέντε μελών του Δ.Σ. της εταιρείας που ελέγχονται και ποινικά για τους ισολογισμούς της εταιρείας, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

Η απόφαση της κ. Ζαίρη πάντως επιδέχεται προσφυγής στο δικαστικό συμβούλιο, κάτι που έπραξε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία.

Η επίσημη ανακοίνωση 

Η Folli - Follie ανακοίνωσε ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προέβη στην έκδοση δύο διατάξεων, δυνάμει των οποίων απαγορεύτηκε η εκποίηση ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας, η οποία βρίσκεται στον Aγιο Στέφανο Αττικής, στο Νέο Ψυχικό, στο Κορωπί, στη Σαντορίνη και στην Γλυφάδα.

Η Εταιρεία ήδη αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της και να προσφύγει κατά των ανωτέρω διατάξεων και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Εταιρείας βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των ομολογιούχων δανειστών της, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v