Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μηλίτης στην Ελλάδα και «Αλφα» στις ΗΠΑ

Τα σχέδια για την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα και τις εξαγωγές της μπίρας Αλφα στην Αμερική παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης. Στα 43 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πλάνο.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μηλίτης στην Ελλάδα και «Αλφα» στις ΗΠΑ

Με ένα τριετές (2019-2021) επενδυτικό πρόγραμμα της τάξεως των 43 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και την, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παραγωγή μηλίτη, επιδιώκει η Αθηναϊκή Ζυθοποποιία όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης μελέτης που εκπόνησε η ΕΥ για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των δραστηριοτήτων της για το 2017, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019 θα αρχίσει στο εργοστάσιο της Πάτρας η παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 65 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, ήδη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρεία Χριστοδούλου για την προμήθεια χυμού μήλου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή για το επόμενο έτος θα ανέλθει στις 400.000 κιβώτια, μέγεθος που θα καλύψει πλήρως την ελληνική αγορά. Πάντως στρατηγικός πυλώνας της εταιρείας είναι η ενίσχυση της αγοράς προϊόντων χαμηλού ή μηδενικού αλκοολικού περιεχομένου.

Αναφορικά με την αγορά ζύθου, ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι το δεκάμηνο του έτους κινείται θετικά, με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία να καταγράψει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ανόδου.

Στον εξαγωγικό τομέα, ο κ. Δανιηλίδης γνωστοποίησε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η μπίρα Αλφα να αποτελέσει ένα από τα προϊόντα που θα διανέμει το δίκτυο του ομίλου Heineken εντός του 2019 στην Αμερική, με το πλάνο να βασίζεται κατά κύριο λόγο στην είσοδό της στα ελληνικά εστιατόρια.

Σχετικά με το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι μετράει ήδη δέκα χρόνια ζωής και σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 2.500 παραγωγοί σε 19 νομούς. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι και καλύπτει το 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη της ΕΥ για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των δραστηριοτήτων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 620 εκατ. ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρίας, η οποία αντιστοιχεί στο 0,35% του ΑΕΠ της χώρας. Μάλιστα, για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας που δημιουργείται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 6,56 ευρώ στην ευρύτερη οικονομία. 

Επίσης, στα 562 εκατ. ευρώ είναι η συνολική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους, η οποία αντιστοιχεί στο 0,75% των φορολογικών εσόδων της χώρας, ενώ 20.995 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης υποστηρίζονται άμεσα και έμμεσα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που αντιστοιχούν στο 0,57% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας

Τέλος, 798 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που ξεκίνησε το 2008 στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παράγει σήμερα 16 μπίρες από ελληνικό κριθάρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v