Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΖ: Η προσφορά της Innovation Brain αποδείχτηκε... επιστολή!

Μη σοβαρή, χαρακτηρίζουν την «προσφορά» της Innovation Brain, γνώστες του περιεχομένου της. Σε άλλες κατευθύνσεις αναζητείται η λύση. Ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις της ΕΒΖ.

ΕΒΖ: Η προσφορά της Innovation Brain αποδείχτηκε... επιστολή!

Μία επιστολή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσφορά και δη δεσμευτική, έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς από τo fund Innovation Brain του Lucas Fecker, η οποία εδώ και ένα χρόνο εκδηλώνει με επιστολές και δελτία Τύπου το «ενδιαφέρον» του για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Αυτό αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, μετά από την προχθεσινή, νέα ανακοίνωση του fund, ότι κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της EΒΖ.

«Πρόκειται για μη σοβαρή πρόταση για να μην πούμε αστεία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι ουδείς μπορεί και έχει την πρόθεση να ασχοληθεί με τέτοιου είδους επιστολές σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία, όπως πολλάκις έχει αναφέρει και το Euro2day.gr σε σχετικά δημοσιεύματα. Άσχετα πάντως με το περιεχόμενο της επιστολής, την οποία η Innovation Brain χαρακτήρισε δεσμευτική πρόταση, το κύριο ζήτημα είναι ότι το fund δεν έχει παρουσιάσει και δεν παρουσιάζει ούτε αυτή τη στιγμή proof of funds, λένε οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου μεταξύ της Innovation Brain και τη EΒΖ, το fund δεν προσήλθε με δεσμευτική προσφορά έως το τέλος Οκτωβρίου, όπως είχε δηλώσει. Εξέλιξη που οδήγησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα να ξεκαθαρίσει ότι το σχέδιο εξυγίανσης της EΒΖ με επενδυτή την Innovation Brain «έχει χλομιάσει πολύ».

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας, υπάρχουν άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι με τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η κατάσταση έχει σχεδόν φθάσει στο σημείο «μη επαναφοράς». Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη διοίκηση τη εταιρείας η οποία σε πρόσφατη επιστολή της προς το Χρηματιστήριο δηλώνει ότι: « Η υφιστάμενη κατάσταση της οικονομικής θέσης της EΒΖ ΑΕ αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στη διάρθρωση των ιδίων κεφαλαίων που έχουν καταστεί αρνητικά, ως συνέπεια των συνεχώς ζημιογόνων αποτελεσμάτων των τελευταίων 11 ετών, ενώ ζημιογόνα θα είναι και η χρήση που έληξε στις 30.6.2018. Με δεδομένα τα αρνητικά ίδια κεφάλαια και τη ζημιογόνα λειτουργία της, η εταιρία έχει περιέλθει σε θέση αδυναμίας εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων. Οι ληξιπρόθεσμες δανειακές και άλλες υποχρεώσεις της ξεπερνούν τα 230 εκατομμύρια ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v