Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Το νέο χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτικών

Στις 7 Ιανουαρίου οι προσφορές για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ. Στις 15/1 η ενημέρωση της Κομισιόν. Κρίσιμες οι διαπραγματεύσεις ΥΠΕΝ και DG COMP για τα κίνητρα συμμετοχής των υποψήφιων επενδυτών.

ΔΕΗ: Το νέο χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτικών

Κι ενώ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής για τους όρους του SPA (σύμβαση αγοραπωλησίας μετόχων) των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, οι νέοι σταθμοί για τη διαγωνιστική διαδικασία φαίνεται να έχουν οριοθετηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, για τις 20 Δεκεμβρίου έχει οριστεί διοικητικό συμβούλιο της ΔEΗ, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετόχων.

Η ενδεικτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει τοποθετηθεί για τις 7 Ιανουαρίου του 2019, ενώ για τις 10 του ίδιου μήνα ορίστηκε η προθεσμία κατάθεσης βελτιωμένων προτάσεων, εφόσον χρειαστεί.

Στις 11 Ιανουαρίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, για να εγκρίνει τις προσφορές και την ανάδειξη του προτιμητέου ή των προτιμητέων επενδυτών.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 15, το υπουργείο ΠΕΝ στέλνει ειδοποίηση στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τα αποτελέσματα της αποεπένδυσης.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι ανοικτά καθώς θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις ΥΠΕΝ και Κομισιόν να διαμορφώσουν κίνητρα ικανά για τη συμμετοχή των υποψήφιων επενδυτών στον διαγωνισμό με την κατάθεση προσφορών.

Πληροφορίες θέλουν πως μετά την απόρριψη από την Ευρ. Επιτροπή του όρου του SPA για τη θέσπιση διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών και ζημιών μεταξύ ΔEH και των νέων αγοραστών, οι συζητήσεις στρέφονται σε διαφορετική βάση για την καθιέρωση κινήτρων. Αυτές αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v