Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθώοι 12 στους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση Ασπίς Πρόνοια

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις.

Αθώοι 12 στους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση Ασπίς Πρόνοια

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του εκλιπόντος επικεφαλής της, Παύλου Ψωμιάδη.

Πρόκειται για τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, που είχαν μάλιστα προφυλακιστεί για 11 μήνες.

Το δικαστήριο μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο, ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο ένας σε κάθειρξη 12 ετών κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και κάθειρξη 7 ετών κατά συγχώνευση ο δεύτερος ο οποίος βάσει της απόφασης συνέδραμε τον πρώτο. Και στους δύο δόθηκε αναστολή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v