Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθηναική Mediclinic και Interamerican ενημέρωσαν για την σύγχρονη Ιατρική

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της INTERAMERICAN, με συντονιστή τον Αντώνη Γερονικαλάου, γενικό διευθυντή της κλινικής.

Αθηναική Mediclinic και Interamerican ενημέρωσαν για την σύγχρονη Ιατρική

Νέα εκδήλωση, στη σειρά της ενημερωτικής πρωτοβουλίας με γενικό θέμα «Απαντήσεις της σύγχρονης Ιατρικής σε καίρια θέματα Πρόληψης για την Υγεία», οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC για τους εργαζομένους και συνεργάτες των πωλήσεων της εταιρείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της INTERAMERICAN, με συντονιστή τον Αντώνη Γερονικαλάου, γενικό διευθυντή της κλινικής.

Από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLΙNIC αναπτύχθηκαν τέσσερα ενδιαφέροντα θέματα:

Για την εφαρμογή και εξέλιξη της λαπαρασκοπικής χειρουργικής στην ουρολογία μίλησε ο Αλέξανδρος Ντούτσιας, χειρουργός ουρολόγος, επιστημονικός διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος της κλινικής. Όπως ανέφερε ο ομιλητής, «η σύγχρονη τάση της χειρουργικής είναι να προσφέρει όλο και λιγότερο επεμβατικά θεραπευτικές λύσεις. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής βασίζονται στον ελάχιστα επεμβατικό χαρακτήρα της, που σημαίνει μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο, συντομότερο χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης, μικρότερη απώλεια αίματος και μικρότερο κίνδυνο για δημιουργία μετεγχειρητικών κηλών, επιμολύνσεων κ.λπ.».

Για τον καταρράκτη ματιών ενημέρωσε το ακροατήριο ο Νικόλαος Καραμαούνας, χειρουργός οφθαλμίατρος, διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος της κλινικής, ο οποίος τόνισε ότι «αυτή η συχνότερη χειρουργική επέμβαση στην Ιατρική, με τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν γίνεται από όλους το ίδιο αντιληπτή. Επιχειρείται η απάντηση στα συχνότερα ερωτήματα για τη φύση και τη συμπτωματολογία της νόσου, για τον τρόπο αντιμετώπισης, τις εναλλακτικές λύσεις για το μετεγχειρητικό οπτικό αποτέλεσμα και την περιεγχειρητική συμπεριφορά και προφύλαξη του ασθενούς».

Ακολούθησε η ομιλία του Χαράλαμπου Κ. Ηλία, αγγειοχειρουργού - αγγειολόγου, συνεργάτη της κλινικής για την θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών κάτω άκρων με laser. Ο ομιλητής επεσήμανε πως «η σχετική θεραπεία με ενδοαυλικό laser αποτελεί, ήδη από το 2012, τη βέλτιστη επιλογή για τους ασθενείς, σύμφωνα και με την Παγκόσμια Αγγειοχειρουργική Εταιρεία. Πρόκειται για μέθοδο ανώδυνη, αναίμακτη, με μικρό χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης και με εξαιρετικό λειτουργικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα».

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Λάριο, δερματολόγο, διευθυντή του Δερματολογικού Τμήματος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLΙNIC, που μίλησε για τις συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «το φυσικό φως, που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι μας, μπορεί να επηρεάσει τη ψυχική διάθεσή μας και το αίσθημα ευεξίας, ενώ η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει ένα είδος μελαγχολίας του χειμώνα, που χαρακτηρίζεται ως εποχική συναισθηματική διαταραχή. Πολύ μικρές ποσότητες της υπεριώδους ακτινοβολίας διεγείρουν, επίσης, τη σύνθεση βιταμίνης D στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, η επανειλημμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενδέχεται να προκαλέσει γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση) με ξηρότητα, καφέ και ερυθρές κηλίδες, χαλάρωση και ρυτίδες - ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει και σε ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος, ο οποίος αποτελεί πλέον έναν από τους συχνότερους καρκίνους, παγκοσμίως».

Η εν λόγω σειρά των ενημερωτικών εκδηλώσεων εγγράφεται στις πρακτικές της INTERAMERICAN με τις οποίες η εταιρεία ανταποκρίνεται στον στόχο 3 των UN Sustainable Development Goals για «καλή υγεία και ευημερία». Η εταιρεία και η ιδιόκτητη κλινική της αξιοποιούν, έτσι, την εμπειρία και κατάρτιση των επιστημονικών συνεργατών για την ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v