Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Μονόδρομος η συμφωνία με τους όρους των ομολογιούχων

Τη συμφωνία-πακέτο που επιβάλλουν οι ομολογιούχοι φέρεται να αποδέχεται η προβληματική εταιρία. Υπό την αίρεση εγκρίσεων το βασικό «Term Sheet». Ο ευφημισμός της «καλής» εταιρείας και τα επόμενα στάδια.

Folli Follie: Μονόδρομος η συμφωνία με τους όρους των ομολογιούχων

Στον μονόδρομο υπογραφής μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας με τους πιστωτές ομολογιούχους της φαίνεται ότι καταλήγει η Folli Follie, μετά από ημερήσιους κύκλους διαβουλεύσεων, πολλά μπρος-πίσω και τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie αφού έλαβε την απαραίτητη διαβεβαίωση της εν δυνάμει εισφοράς ρευστότητας από τους ομολογιούχους πιστωτές της (proof of funds), αποδέχθηκε τους βασικούς όρους που εκείνοι έθεσαν, ώστε να υπογραφεί το κατ’ αρχήν σχέδιο συμφωνίας (Term Sheet) μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, στο πλαίσιο αυτό οι ομολογιούχοι εξασφαλίζουν αφενός τη μεταφορά του υγιούς ενεργητικού, αλλά κυρίως τα πάγια (ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία) σε μια νέα εταιρία, αλλά και την αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, δηλαδή του CEO Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η παραπάνω συμφωνία -που αποτελεί επί της ουσίας την απαρχή μιας διαδικασίας εξυγίανσης- υπόκειται υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων του γκρουπ των ομολογιούχων (των κατόχων ομολογιών 249,5 εκατ. ευρώ λήξης Ιουλίου 2019, των κατόχων ομολόγων ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και λήξης το 2021 και τα 50 εκατ. ευρώ του γερμανικού ομολόγου Schuldschein).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι «απαντήσεις» των Γ.Σ. των ομολογιούχων απαιτείται να παραδοθούν έως τις 22 Ιανουαρίου, προκειμένου η όλη συμφωνία να αποκτήσει πραγματική υπόσταση και να οδηγηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη προς έγκριση υπαγωγής σε κάποιο από τα άρθρα του 106 του πτωχευτικού.

Υπενθυμίζεται πως ολόκληρη η περιουσία της εταιρίας και των μετόχων της είναι δεσμευμένη, ωστόσο, η υποβολή μιας συμφωνίας εξυγίανσης θα υποστηρίξει την προσφυγή άρσης της δέσμευσης, που ήδη έχει υποβάλει το νομικό επιτελείο της Folli Follie.

Η NewCo (δηλαδή η νέα εταιρία) στο μεταξύ τα «παίρνει όλα», καθιστώντας ευφημισμό τον διαχωρισμό της FF σε «καλή» και «κακή». Η οριστικοποίηση της συμφωνίας, εφόσον μεσολαβήσουν τα παραπάνω στάδια, θα φέρει τα νέα αφεντικά της εταιρείας μπροστά στις απαιτούμενες διεργασίες και στο πραγματικό «μέτρημα» βιωσιμότητας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η έγκυρη αποτύπωση του οικονομικού μεγέθους της Folli Follie σε επίπεδο ισολογισμού χρήσης του 2017 από την PwC, αλλά και το πλάνο βιωσιμότητας από την εντεταλμένη -ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος- Deloitte.

Εφόσον αποτιμηθεί η «κουτσουρεμένη» FF, θα συζητηθεί το αν μπορεί να επιβιώσει και ποια διοίκηση μπορεί να την επαναφέρει σε μια υγιή τροχιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v