Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πουλά τη μεσιτική ασφαλιστικών εργασιών

«Τρέχει» η διαγωνιστική διαδικασία με σύμβουλο την Kantor και «προίκα» 10ετή αποκλειστική συνεργασία με την τράπεζα. Το κατ αρχήν ενδιαφέρον και οι επιδόσεις της εταιρείας κατά τις οικονομικές χρήσεις 2017 και 2016.  

Πειραιώς: Πουλά τη μεσιτική ασφαλιστικών εργασιών

Τη διαδικασία για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών ΑΕ», η οποία αποτελεί τη μεσιτική εταιρεία του ομίλου, «τρέχει» η Τράπεζα Πειραιώς, προσδοκώντας σε ένα ικανοποιητικό κεφαλαιακό κέρδος.

Η Πειραιώς Μεσίτες αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρείες της χώρας. Ειδικεύεται στις υπηρεσίες μεσιτείας προς εταιρικούς πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι θέλουν να ασφαλιστούν έναντι βιομηχανικών ή εμπορικών κινδύνων. Μαζί με το σύνολο των μετοχών της πωλείται και δικαίωμα 10ετούς αποκλειστικής συνεργασίας με την τράπεζα από την οποία προέρχεται το συντριπτικό τμήμα των εργασιών της.

Πρακτικά το παραπάνω δικαίωμα αποτελεί και τη μεγάλη «προίκα» της προς πώληση εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν το σύνολο των απασχολούμενων σήμερα στην εταιρεία (σ.σ περίπου 25 άτομα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα προσδοκά να εισπράξει τίμημα μεταξύ 15 με 20 εκατ.  ευρώ, το οποίο θα είναι σχεδόν στο σύνολό του κεφαλαιακό κέρδος, ενδυναμώνοντας την καθαρή θέση της τράπεζας.

Το αρχικό ενδιαφέρον κρίνεται ικανοποιητικό, καθώς κυκλοφορεί ότι κατατέθηκαν τρεις μη δεσμευτικές προσφορές από ομοειδείς εταιρείες.  Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η Kantor. Εφόσον το τίμημα και οι όροι των δεσμευτικών προσφορών κριθούν ικανοποιητικοί η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του 2019, με ανοικτό το ενδεχόμενο να απεικονισθεί λογιστικά στα μεγέθη της τρέχουσας χρήσης.

Η Πειραιώς Μεσίτες έκλεισε τη χρήση 2017 με κύκλο εργασιών 7,4 εκατ. ευρώ (πτώση κατά 7,82% σε σχέση με το 2016) και προ φόρων κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. κατά την αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση. Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν πέρσι στα 4,9 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 12,73% σε σχέση με το 2016 (5,6 εκατ. ευρώ).

Η εταιρεία μείωσε τα λειτουργικά της έξοδα κατά 12,19%, ενώ φέτος αποχώρησαν τρεις εργαζόμενοι κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελουσίας που πρόσφερε η Πειραιώς για τους εν Ελλάδι απασχολούμενους στον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v