Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ποινική δίωξη κατά Λ. Λαυρεντιάδη

Aσκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη, μετά από μήνυση της Alpha Bank για την υπόθεση της ELFE.

Νέα ποινική δίωξη κατά Λ. Λαυρεντιάδη

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καθώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη μετά από μήνυση της Alpha Bank για την υπόθεση της ELFE.

Ειδικότερα, σε βάρος του επιχειρηματία και συνεργατών του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Επίσης ασκήθηκε δίωξη για καταδολίευση δανειστών καθώς και για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά τις Αlpha Βank αναφορικά με τη μεταβίβαση όλης της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας λιπασμάτων ELFE στη Ν. Καρβάλη, προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Όπως υποστηρίζει στην αναφορά της η τράπεζα, η οποία διεκδικεί αποζημίωση 20 εκατ. ευρώ, η μεταβίβαση αυτή ήταν συμπαικτική μεθόδευση, προκειμένου να αποκομίζουν τα έσοδα της ELFE οι εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v