Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Αύξηση πωλήσεων και μεριδίων το 2018

Πώς κινήθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου ΕΛΤΟΝ Χημικά το 2018 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι φετινές ανοδικές προοπτικές και ο στόχος για περαιτέρω επέκταση στην τουρκική αγορά, στο μεσομακροπρόθεσμο διάστημα.

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Αύξηση πωλήσεων και μεριδίων το 2018

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 10% στην Ελλάδα και κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό σε επίπεδο ομίλου, σημείωσε η ΕΛΤΟΝ Χημικά το 2018.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία, «στην Ελλάδα δεν είδαμε ουσιαστική μεταβολή στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, οπότε η αύξηση των πωλήσεών μας οφείλεται ουσιαστικά σε διεύρυνση των μεριδίων μας. Από την πορεία μας στο εσωτερικό είμαστε σαφώς ικανοποιημένοι, σε αντίθεση με την εικόνα μας στο εξωτερικό, η οποία επηρεάστηκε από μια σειρά παραγόντων.

»Στη Βουλγαρία προχωρήσαμε σε ριζική αναδιοργάνωση της τοπικής μας θυγατρικής εταιρείας, γεγονός που μας στοίχισε σε τζίρο και κέρδη. Επίσης, οι επιδόσεις σε ευρώ της τουρκικής θυγατρικής μας επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μεγάλη υποχώρηση που παρατηρήθηκε στη συναλλαγματική ισοτιμία της τοπικής λίρας. Όλα αυτά θα επηρεάσουν την κερδοφορία μας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φετινός στόχος του ομίλου συμπεριλαμβάνει ανοδικές οικονομικές επιδόσεις, με τη συνδρομή όχι μόνο της εσωτερικής αγοράς αλλά και των θυγατρικών του εξωτερικού (προσδοκία να μην επαναληφθεί το περυσινό «πισωγύρισμα»).

Σε ό,τι αφορά το διεθνές μέτωπο, η ΕΛΤΟΝ Χημικά επιμένει στην αναζήτηση νέας εξαγοράς στο εξωτερικό και ειδικότερα το ενδιαφέρον της για περαιτέρω επέκταση στην τουρκική αγορά μπορεί να έχει επί του παρόντος ανασταλεί (λόγω των οικονομικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα), ωστόσο δεν έχει ματαιωθεί.

H ΕΛΤΟΝ Χημικά δραστηριοποιείται στη διανομή χημικών προϊόντων, α' υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων λύσεων στις βιομηχανίες παραγωγής τελικών προϊόντων, σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία.

Οι τομείς εξειδίκευσης της εισηγμένης εταιρείας είναι:

• Αγροτικά εφόδια και πολλαπλασιαστικό υλικό.

• Τρόφιμα, ποτά, ζωική διατροφή.

• Προϊόντα προσωπικής και οικιακής φροντίδας, φαρμακευτικά.

• Κατασκευές, δομικά υλικά, πολυμερή, κεριά, πλαστικά, χρώματα.

• Επεξεργασία νερού, μετάλλου, πολυουρεθάνες, βυρσοδεψία, κλωστοϋφαντουργία, βιομηχανικές εφαρμογές.

• Αντιδραστήρια και όργανα χημείου.

• Εξειδικευμένα χημικά ψυκτικών εφαρμογών.

ΥΓ: Στο εννεάμηνο του 2018, η ΕΛΤΟΝ Χημικά σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών από τα 97,5 στα 104,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,437 εκατ. έναντι 4,47 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου είχαν διαμορφωθεί στα 51,86 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v