Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για τη μαρίνα Χίου

Στις 14 Φεβρουαρίου θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Αλίμου ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη μαρίνα Χίου.

ΤΑΙΠΕΔ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για τη μαρίνα Χίου

Η μαρίνα Χίου φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος τουριστικός λιμένας που θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες μέσω του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο φάκελος του διαγωνισμού βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος. Με την έγκριση του Ελεγκτικού θα υπάρξει η υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή, καθιστώντας τη μαρίνα Χίου την πρώτη που θα παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες για ανάπτυξη, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε τον Δεκέμβριο η κοινοπραξία AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για 40 χρόνια, με οικονομική προσφορά που ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.213.615 ευρώ, αποτελούμενη από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ, ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Σε προχωρημένο στάδιο είναι και ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου, στον οποίο οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια διαδικασία πλειστηριασμού μεταξύ των ομίλων που θα καταθέσουν τις υψηλότερες προσφορές. Ετσι αναμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ πως θα πετύχουν το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v