Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεπίθεση Παναγιωτάκη στους επενδυτές για το τίμημα των λιγνιτικών

«Ας ανακτήσουν το προσφερόμενο τίμημα στα μισά χρόνια από ό,τι η ΔΕΗ», είπε ο πρόεδρος της εταιρίας στην κοπή της πίτας της εταιρίας. Διαβεβαιώσεις για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού.

Αντεπίθεση Παναγιωτάκη στους επενδυτές για το τίμημα των λιγνιτικών

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα κάνει ότι είναι δυνατό για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων αλλά και απάντηση στους υποψήφιους επενδυτές που κάλεσαν τον πρόεδρο της εταιρίας να τους υποδείξει το εύλογο τίμημα, έδωσε ο Μανόλης Παναγιωτάκης.

Με ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της εταιρίας για το 2019 ο κ. Παναγιωτάκης είπε για το επίμαχο θέμα του διαγωνισμού: «Σε δύο ημέρες είναι η καθορισμένη ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού. Από την πλευρά μας έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, ώστε οι μονάδες να γίνουν κερδοφόρες, ως ανεξάρτητες εταιρείες. Υπογραμμίζω ακόμη ότι όπως είχαμε δεσμευτεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στις θυγατρικές διασφαλίστηκαν πλήρως.

Σε λίγες ώρες, θα μάθουμε εάν οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν το χρόνο να αξιολογήσουν επαρκώς όλα, και τα πιο πρόσφατα δεδομένα, που τους γνωστοποιήσαμε», σημείωσε και επιδίωξε να απαντήσει σε κύκλους επενδυτών: «Είναι γνωστό ότι σε απάντηση της δήλωσής μου ότι οι μονάδες θα πωληθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ικανοποιητικό τίμημα, κάποιοι κύκλοι φέρονται να έχουν ζητήσει να τους καθορίσουμε εμείς το εύλογο τίμημα.

Λοιπόν απαντάμε: Δεν περιμένουμε ότι οι ιδιώτες επενδυτές, θα προσφέρουν τέτοια ποσά ώστε να τα ανακτήσουν σε 25 και πλέον χρόνια, όπως η ΔΕΗ. Ας τα ανακτήσουν στα μισά χρόνια. Έτσι θα προκύψει και το εύλογο τίμημα αλλά και θα καταδειχθεί ότι αυτοί που θα αγοράσουν τις μονάδες έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας του προϊόντος του ηλεκτρισμού, όχι μόνο από κοινωνική αλλά και από επιχειρηματική άποψη», τόνισε υποδεικνύοντας την ανάγκη οι διεκδικητές να λάβουν υπόψη τους μικρά περιθώρια κέρδους:

«Σε αγορές και χώρες πολύ πιο ώριμες και οικονομικά ανεπτυγμένες οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού δεν βασίζονται σε μεγάλα περιθώρια κέρδους αλλά στην ποσότητα του προϊόντος. Εμείς πάντως από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρίας.

*Ολόκληρη η ομιλία του Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v