Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Δίνονται δεσμευτικές προσφορές για 5 ακίνητα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση θυγατρικής της Alpha Bank, με πέντε επαγγελματικά ακίνητα. Αύριο οι δεσμευτικές προσφορές. Το πλεονέκτημα των φορολογικών ζημιών.

Alpha: Δίνονται δεσμευτικές προσφορές για 5 ακίνητα

Λήγει αύριο, Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, η περίοδος κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο πέντε επαγγελματικών ακινήτων (project Altion), που έχει βγάλει προς πώληση η Alpha Bank.

Πρόκειται για κτίρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα, πρώην ιδιοκτησίας Βωβός, τα οποία κατέχονται από θυγατρική της τράπεζας. Οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές, που φέρεται να έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα υποβάλουν προσφορές για την απόκτηση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Τα πέντε ακίνητα είναι μισθωμένα από μεγάλες εταιρείες (Vodafone, Samsung, AXA, Porsche Hellas) και βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους (Λ. Κηφισίας, Λ. Κηφισού, Μιχαλακοπούλου). Δεδομένου του μικρού αριθμού μεγάλων σε επιφάνεια ακινήτων εισοδήματος, υπάρχει προσδοκία ότι οι προσφορές θα ενέχουν τιμήματα που θα ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ.

Μικρή πλην σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η προς πώληση εταιρεία «κουβαλά» από τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις φορολογικές ζημίες, εξέλιξη που αποτελεί πλεονέκτημα για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα, πλην των εταιρειών επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), οι οποίες φορολογούνται με ειδικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2018 η Alpha υπέγραψε με την Apollo σύμβαση αγοραπωλησίας για χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, οφειλόμενου κεφαλαίου περίπου 1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 1,2 δισ. ευρώ. Το παραπάνω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει και ανακτηθέντα ακίνητα από πλειστηριασμούς, τα οποία αποτιμήθηκαν στα 51 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v