Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Vodafone, η Wind και η ακρόαση στην ΕΕΤΤ

Να καλέσει σε ακρόαση τις Vodafone Hellas και Wind Hellas για «νομική διερεύνηση» επιστολής τους «με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού», αποφάσισε χθες η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Την κλήτευση περιμένουν οι εταιρείες.

Η Vodafone, η Wind και η ακρόαση στην ΕΕΤΤ

Την επίσημη κλήτευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που αποφάσισε χθες να καλέσει σε ακρόαση τις Vodafone Hellas και Wind Hellas, περιμένουν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών. Υπενθυμίζεται πως χθες μπήκε στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού την Παρασκευή δεν υπήρχε στον σχετικό κατάλογο των θεμάτων, πρόταση για «κλήση σε ακρόαση» των Vodafone και Wind, με αντικείμενο την εξέταση επιστολής που είχαν στείλει οι δύο εταιρείες τηλεπικοινωνιών «για τη νομική διερεύνηση αυτής, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί Ελεύθερου Ανταγωνισμού». 

Σήμερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η επιστολή των δύο εταιρειών που θα εξεταστεί από την ΕΕΤΤ κατά την ακρόαση αφορά τη δραστηριότητα της Victus, της κοινής επιχείρησης που έχουν δημιουργήσει για την ανάπτυξη/συντήρηση των κεραιών και άλλων υποδομών δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ζήτημα που συνδέεται με την παροχή στοιχείων για τη δραστηριότητα της Victus τα οποία είχε ζητήσει η ΕΕΤΤ και οι δύο επιχειρήσεις θεωρούν πως τα έχουν ήδη καταθέσει, με εκπρόσωπο μίας εκ των δύο εταιρειών να υποστηρίζει πως αναμένεται η επίσημη κλήτευση, προκειμένου να υπάρξει σχολιασμός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v