Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βογιατζόγλου: «Τρέχει» η επένδυση της θυγατρικής Beta Woods

Για ποιους λόγους η εισηγμένη χρηματοδοτεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Beta Woods. Αναλυτικός πίνακας χρηματικών διανομών προς τους μακροχρόνιους επενδυτές.

Βογιατζόγλου: «Τρέχει» η επένδυση της θυγατρικής Beta Woods

Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Beta Woods ανακοίνωσε χθες η Βογιατζόγλου Systems, με αποτέλεσμα το ποσοστό της να διευρυνθεί από το 95% στο 96%.

Στόχος της ΑΜΚ είναι η χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος (δημιουργία ξυλουργικής μονάδας) με στόχο την ενίσχυση των υποδομών της Beta Woods (απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού) και τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Η συγκεκριμένη θυγατρική, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδικών κατασκευών, αποκτήθηκε από τη ΒΟΣΥΣ μέσα στο 2017 με στόχο αφενός την έγκαιρη υλοποίηση εργασιών που δινόταν εξωτερικά με τη μορφή υπεργολαβιών και αφ’ ετέρου την εξυπηρέτηση τρίτων πελατών.

Από την πλευρά της η εταιρεία αν δεν είναι -αναλογικά με το μέγεθός της- η «πρωταθλήτρια» των εισηγμένων εταιρειών σε ότι αφορά τις χρηματικές διανομές (μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου), σίγουρα καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις.

Όπως προκύπτει από τον παρατιθέμενο πίνακα, η εισηγμένη έχει διανείμει από την εισαγωγή της στο ΧΑ κάτι παραπάνω από 18 εκατ. ευρώ, δηλαδή 22% περισσότερα από το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στις 30/6/2018.

Κατά το πρώτο μισό του 2018, η Βογιατζόγλου Systems είχε αυξήσει τον κύκλο εργασιών της από τα 10,74 στα 12,13 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη από τα 618 στα 650 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v