Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αποκλειστικός ανάδοχος ομολογιακού έως 161 εκατ. για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Η τεχνική ολοκλήρωση της χρηματοδότησης προς την εισηγμένη αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, ενώ η εκταμίευσή της θα συντελεστεί σταδιακά σε χρονικό ορίζοντα έως πέντε έτη.

ΕΤΕ: Αποκλειστικός ανάδοχος ομολογιακού έως 161 εκατ. για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την αποκλειστική αναδοχή της πρωτογενούς δόμησης και υλοποίησης μακροπρόθεσμου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως EUR161,1εκ. προς υπό σύσταση εταιρεία ειδικού σκοπού αποκλειστικών συμφερόντων Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη χρηματοδότηση τμήματος της συμμετοχής της Εταιρείας στην επενδυτική κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» («Κοινοπραξία»).

Η Κοινοπραξία έχει συσταθεί από την Εταιρεία, σε συνεργασία με τον ινδικό όμιλο GMR Airports Limited, με σκοπό την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών συνδέσεων αυτού (το «Έργο»).

Η τεχνική ολοκλήρωση της Χρηματοδότησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, ενώ η εκταμίευσή της θα συντελεστεί σταδιακά σε χρονικό ορίζοντα έως πέντε έτη, δυνάμει της προόδου των κατασκευαστικών εργασιών του Έργου.

Ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική, σχολιάζει σχετικά: «Η αποκλειστική ανάληψη από την Εθνική της χρηματοδότησης της συμμετοχής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο έργο του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, αποτελεί επιστέγασμα της στοχευμένης εταιρικής στρατηγικής της Τράπεζάς μας να πρωταγωνιστεί στην χρηματοοικονομική υποστήριξη νευραλγικών Έργων Υποδομής της χώρας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που με την υψηλή ρευστότητα και την εξελιγμένη τεχνογνωσία μας συμμετέχουμε έμμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Αναμένουμε ότι ο έργο αυτό θα έχει ιδιαίτερα θετικές προεκτάσεις στην ανάπτυξη των υποδομών και της αρτιότερης διασύνδεσης της ελληνικής περιφέρειας και των νησιών μας, καθώς και στην ευρύτερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v