Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αρχές Μαρτίου οι προσφορές για τα NPEs στην Κύπρο

Ολοκληρώνεται ο έλεγχος και κατατίθενται οι τελικές προσφορές για την ανάληψη διαχείρισης NPEs 3,8 δισ. ευρώ και ανακτηθέντων ακινήτων 0,1 δισ. ευρώ. Πώς θα διενεργηθεί η συναλλαγή.

Alpha Bank: Αρχές Μαρτίου οι προσφορές για τα NPEs στην Κύπρο

Αρχές Μαρτίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την ανάληψη διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) του ομίλου Alpha Bank στην Κύπρο, ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ καθώς και ανακτηθέντων ακινήτων αξίας 0,1 δισ. ευρώ.

Οι έξι επενδυτές, που φέρεται να πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ολοκληρώνουν τον έλεγχο, προκειμένου να αποτιμήσουν τις προοπτικές ανάκτησης, που διαθέτει το παραχωρούμενο προς διαχείριση χαρτοφυλάκιο.

Οι όροι προβλέπουν ότι ο όμιλος της Alpha θα αναθέσει στον προτιμητέο επενδυτή τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου για 4 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης.

Ειδικότερα η Alpha θα υπογράψει με θυγατρική της σύμβαση ανάθεσης της διαχείρισης και εν συνεχεία θα πουλήσει στον προτιμητέο επενδυτή, το πλειοψηφικό πακέτο ή το σύνολο των μετοχών της εν λόγω εταιρείας. Στην εταιρεία θα μεταφερθεί και μέρος του προσωπικού του ομίλου Alpha στην Κύπρο, που ασχολείται με τη διαχείριση του παραπάνω χαρτοφυλακίου NPEs.

Το έσοδο της συναλλαγής θα αποτελέσει κεφαλαιακό κέρδος για τον όμιλο, ενώ η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει στην ενίσχυση της προ προβλέψεων κερδοφορίας, καθώς η εξοικονόμηση δαπανών εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη από το συνολικό κόστος διαχείρισης των δανείων από τρίτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v