Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυλωνάς: Θετικό το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Η πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τονίζει ο CEO της Εθνικής. Αναπόφευκτη η μείωση του προσωπικού της τράπεζας.

Μυλωνάς: Θετικό το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη αλλαγής της Εθνικής Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, προαναγγέλλοντας τον μετασχηματισμό της σε μια σύγχρονη τράπεζα που θα ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις. 

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, το «ταξίδι του μετασχηματισμού» περνάει αναπόφευκτα και μέσα από τη μείωση του προσωπικού του ομίλου και υπαγορεύεται από την ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας αλλά και του αριθμού των υποκαταστημάτων. H τράπεζα προχωράει προγραμματισμένα σε μείωση του προσωπικού μέσω νέων προγραμμάτων εθελοντικής αποχώρησης, υπογραμμίζει. 

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας της τράπεζας, με αναβάθμιση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. «Θα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν αντιλήψεις και συμπεριφορές που θύμιζαν την κακή πλευρά ενός δημοσίου τομέα», αναφέρει. 

Ο κ. Μυλωνάς επισημαίνει ότι βασικός πυλώνας αυτού του σχεδίου μετασχηματισμύ είναι η μείωση των κόκκινων δανείων, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί με την προώθηση των δύο σχημάτων που έχουν εισηγηθεί το ΤΧΣ και η ΤτΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δεν αποκλείει την προοπτική περαιτέρω συγκέντρωσης στο τραπεζικό σύστημα, εαν στο τέλος της «μεγάλης προσαρμογής», διαπιστωθεί ότι δεν χωρούν τέσσερις μεγάλες τράπεζες στην ελληνική αγορά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v