Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιγνιτικές ΔΕΗ: Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού με ορόσημο την 8 Μαίου

Προχωρά νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Στις 8 Μαίου η ΓΣ των μετόχων για την επικύρωση της μεταβίβασης των μετοχών. Ανοικτή η εταιρεία στην αποδοχή του όρου στο SPA για διετή επιμερισμό ζημιών- κερδών.

Λιγνιτικές ΔΕΗ: Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού με ορόσημο την 8 Μαίου

Για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη έκανε λόγο ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ πως κατά πάσα πιθανότητα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας την 8η Μαίου (Γενική Συνέλευση Μετόχων). Ωστόσο, πηγές αναφέρουν, ότι ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει νέα διαδικασία, αλλά και ούτε αν θα γίνει νέα αποτίμηση. Οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα υποβληθούν εντός του Απριλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση της ΔΕΗ να αποδέχεται τον προτεινόμενο όρο του SPA για την καθιέρωση μεταβατικού διετούς μηχανισμού επιμερισμού κερδών - ζημιών μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και των αγοραστών.

Πάντως, πηγές του ΥΠΕΝ, σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v