Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TτΕ καλεί Ρουμελιώτη για «εξηγήσεις»

Ο πρόεδρος της Attica Bank καλείται από την Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ να δώσει εξηγήσεις για το αν στην άσκηση των καθηκόντων του ξεπερνά τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την θέση του μη εκτελεστικού προέδρου. Επανέρχονται τα σενάρια αντικατάστασης από την Κ. Ραυτοπούλου.

TτΕ καλεί Ρουμελιώτη για «εξηγήσεις»

Το κατώφλι της Τράπεζας της Ελλάδος θα περάσει στις 4 Μαρτίου ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος εκλήθη από την Διεύθυνση Εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος να δώσει εξηγήσεις για το αν ξεπερνά ή όχι τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα καθήκοντα του μη εκτελεστικού προέδρου.

Η γκρίνια γύρω από την δράση του προέδρου της Attica έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες μετά το επεισόδιο χειροδικίας στο οποίο ενεπλάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Θεόδωρο Πανταλάκη.

Κατόπιν αυτού η αρμόδια διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος διεξήγαγε έρευνα εξέτασε όλες τις παραμέτρους και τώρα ήρθε η ώρα ο κ. Ρουμελιώτης να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και να παραθέσει τα επιχειρήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην διοικητική πυραμίδα της Attica επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια αντικατάστασης του προέδρου της τράπεζας.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η κυβέρνηση, η οποία από την πλευρά της τάσσεται υπέρ της σταθερότητας και χωρίς εντάσεις λειτουργία ης τράπεζας. Μάλιστα, από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν προτείνει ως αντικαταστάτρια του κ. Ρουμελιώτη την κα Κερασίνα Ραυτοπούλου, η οποία έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και είχε εργασθεί επί σειρά ετών στην πρώην Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v