Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετος αναδιάρθρωσης το 2019 για την «Ευρωσύμβουλοι»

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του εισηγμένου Ομίλου με στόχο τη μείωση του δανεισμού και την επιστροφή στην κερδοφορία μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων. Πουλήθηκε χθες το 17,3% της θυγατρικής Γνώμων Πληροφορική.

Ετος αναδιάρθρωσης το 2019 για την «Ευρωσύμβουλοι»

Ως έτος ομιλικής αναδιάρθρωσης με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, μείωση υποχρεώσεων, αναχρηματοδότηση τραπεζικού δανεισμού και επιστροφή στην κερδοφορία μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων, χαρακτηρίζεται το 2019 από τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας.

Χθες οι Ευρωσύμβουλοι ανακοίνωσαν την πώληση του 17,3% της θυγατρικής τους εταιρείας «Γνώμων Πληροφορική», ενώ κύκλοι της αγοράς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάθεσης και τμήματος του εναπομείναντος 25,97% της ίδιας εταιρείας που εξακολουθούν να κατέχουν οι Eυρωσύμβουλοι.

Γενικότερα, μέσα στο 2019 αναμένεται να υπάρξουν και άλλες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένα από τα κτίρια της.

Η πολιτική αυτή έχει ως στόχο τη μείωση των υποχρεώσεων και την βελτιστοποίηση της ομιλικής δομής. Μετά τις παραπάνω κινήσεις, αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, στόχος των οποίων είναι η αναδιάρθρωση του υπάρχοντος δανεισμού.

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια ακόμη κακή χρονιά για την εισηγμένη εταιρεία, ωστόσο οι προσδοκίες για την τρέχουσα οικονομική χρήση είναι σαφώς βελτιωμένες. Ειδικότερα, στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η επιστροφή στην κερδοφορία μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται ως ένα βαθμό στην προσδοκώμενη υψηλότερη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, εξέλιξη που επηρεάζει θετικά τις εργασίες των Ευρωσυμβούλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v