Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στελεχιακό δυναμικό της Πειραιώς η Ελ. Βρεττού

Η κα Βρεττού θα αντικαταστήσει την κα Φωτεινή Ιωάννου, η οποία με τη σειρά της επιστρέφει στην Εθνική Τράπεζα.

Στο στελεχιακό δυναμικό της Πειραιώς η Ελ. Βρεττού

Την ένταξη στο στελεχιακό δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς της επικεφαλής του wholesale banking της HSCB Ελένης Βρεττού, ανακοίνωσε η διοίκηση της Πειραιώς.

Η κα Βρεττού θα αντικαταστήσει την κα Φωτεινή Ιωάννου, η οποία εκτελούσε στην Τράπεζα Πειραιώς επί ενάμιση χρόνο τα καθήκοντα της Γενικής Διευθύντριας του corporate.

Η κα Ιωάννου θα μεταπηδήσει στην Εθνική Tράπεζα, όπου θα αναλάβει Γενική Διευθύντρια του αντίστοιχου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Φωτεινή Ιωάννου -η οποία έφυγε από την Εθνική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 2017 με προορισμό την Τράπεζα Πειραιώς- εντάσσεται εκ νέου στη διοικητική ομάδα της Εθνικής, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του ομίλου ενόψει της εφαρμογής του τριετούς πλάνου μετασχηματισμού της τράπεζας.

Η παρουσίαση του πλάνου θα γίνει στους επενδυτές στα τέλη Απριλίου, σε ειδική επενδυτική ημερίδα στο Λονδίνο.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η κα Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Corporate & Investment Banking του Ομίλου αποχωρεί από τον οργανισμό στο τέλος Απριλίου. Η κα Ιωάννου, από τον Αύγουστο του 2017 που προσελήφθη στην Τράπεζα, στήριξε με επιτυχία τη στρατηγική του Ομίλου όσον αφορά τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και έργων, με έμφαση στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας, εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό και νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ευχαριστεί θερμά την κα Ιωάννου για τη σημαντική προσφορά της από τη θέση ευθύνης την οποία κατείχε και της εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Η Τράπεζα Πειραιώς καλωσορίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στον Όμιλο την κα Ελένη Βρεττού, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, από την 1η Απριλίου 2019.

Η κα Βρεττού από το 2012 έως σήμερα κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας Εταιρικής και Επενδυτικής τραπεζικής για την Ελλάδα και Κύπρο στον τραπεζικό όμιλο της HSBC. Διετέλεσε περιφερειακή διευθύντρια της HSBC στον τομέα ανάπτυξης σχέσεων με πολυεθνικούς πελάτες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μεσόγειο και Αφρική, με έδρα το Λονδίνο. Έχει επίσης εργαστεί στον τομέα του Risk, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε τράπεζες και πολυεθνικούς οργανισμούς στη Νέα Υόρκη.

Είναι κάτοχος Bachelor of Science in Economics από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v