Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές «στον τελικό» για τη μαρίνα Αλίμου

Ανοιξαν σήμερα οι οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για την 40ετή παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου. Με βάση τις προσφορές, μπορούν να περάσουν στο στάδιο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές.

Και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές «στον τελικό» για τη μαρίνα Αλίμου

Από την εξέταση των άλλων στοιχείων του φακέλου, όπως η τεχνική προσφορά ή το στρατηγικό σχέδιο, θα εξαρτηθεί η συμμετοχή των υποψήφιων επενδυτών στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, δηλαδή την ηλεκτρονική δημοπρασία. Σήμερα άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές και σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε πως με βάση αυτές, όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής. 

Ολα, όμως, θα κριθούν από την εξέταση των άλλων στοιχείων των φακέλων και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ στις 26 Μαρτίου. Τότε θα αποφασιστούν και οι λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. 

Δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για τη μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, είχαν καταθέσει προ ημερών τα εξής σχήματα:

• ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ

• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

Οπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης θα αξιοποιηθεί η  δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction), για να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που θα προκριθούν. «Μέσω της νέας αυτής στρατηγικής, το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο. Η εφαρμογή του e-Auction, είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα».

Ετσι στις 26 Μαρτίου και μετά την εξέταση των φακέλων, θα καθοριστεί από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ: 

(i) Η ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και η ώρα έναρξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού,

(ii) Η τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, η οποία θα καθορίζεται από το Ταμείο, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης

(iii) Το βήμα του διαγωνισμού (αύξηση προσφοράς), δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης ή της ανώτατης ήδη υφιστάμενης βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς και

(iv) Η διάρκεια του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v