Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις οι διεκδικητές του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο

Τέσσερις ισχυροί όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύμβαση αναβάθμισης και διαχείρισης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής στο Θριάσιο. Ενδιαφέρον από Cosco, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Damco και Goldair.

Τέσσερις οι διεκδικητές του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο

Η Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PEARL), που συνδέεται με την κινεζική Cosco, η κοινοπραξία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ελληνική εταιρεία logistics SARMED, ο όμιλος Goldair και η Damco του ομίλου Κοπελούζου εκδήλωσαν την Δευτέρα ενδιαφέρον για την αναβάθμιση και διαχείριση του συγκροτήματος του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο, γνωστού και ως Θριάσιο ΙΙ. Πρόκειται για έκταση 1.450 στρεμμάτων που γειτνιάζει με την έκταση των 600 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε πρόσφατα στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου. Όλα βέβαια θα κριθούν από το πόσοι θα καταθέσουν μέσα στους επόμενους μήνες δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Ο διαγωνισμός αφορά τη διαχείριση του διαχείριση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) για 25 χρόνια. Ο ανάδοχος στην ουσία θα αναλάβει να ολοκληρώσει/συμπληρώσει τα έργα για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής, τους χώρους εναπόθεσης φορτίων, χώρους τελωνείου και γραφείων, καθώς και πρόσθετους χώρους αποθήκευσης. Πρόκειται να αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 20.000.000-25.000.000 ευρώ. Επίσης, θα αναλάβει να ολοκληρώσει σειρά έργων υποστηρικτικών λειτουργιών όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.ά.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v