Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πρωτοπορεί στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας PSD2

Το περιβάλλον εξασφαλίζει τη συμμόρφωση της Τράπεζας ως προς την οδηγία PSD2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υλοποιεί επιπλέον ευρύτερη υποδομή ψηφιακού μετασχηματισμού.

H συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πρωτοπορεί στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας PSD2

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει την παράδοση της στην ψηφιακή καινοτομία και ανακοινώνει σήμερα την πρώτη φάση της λειτουργίας ανοικτού περιβάλλοντος ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών τραπεζικής (Epirus Open Banking API sandbox). Το περιβάλλον εξασφαλίζει τη συμμόρφωση της Τράπεζας ως προς την οδηγία PSD2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υλοποιεί επιπλέον ευρύτερη υποδομή ψηφιακού μετασχηματισμού που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ευρύτερων ψηφιακών στρατηγικών υπηρεσιών και συνεργασιών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση και η ανάπτυξη του Open Banking API είναι φυσική επέκταση της φιλοσοφίας που διατρέχει τη στρατηγική και τη λειτουργία της Τράπεζας Ηπείρου, αφού γίνεται με γνώμονα τη δημιουργία θελκτικών υπηρεσιών για τους πελάτες της, με τρόπο που ταιριάζει στις πρακτικές agile που εφαρμόζει για την ψηφιακή λειτουργία της.

Τα open banking APIs της Συνεταιριστική Τράπεζας Ηπείρου (Sandbox και entreprise) θα αξιοποιηθούν ως βασικές τεχνολογικές υποδομές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Μέσα από τα open banking APIs της Τράπεζας θα υποστηριχθεί η τεχνολογική και επιχειρησιακή συνεργασία με startup επιχειρήσεις, ομάδες προγραμματιστών και κάθε ενδιαφερόμενο πιστοποιημένο πάροχο για την ασφαλή διάθεση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο μέλλον. Το έργο της ανάπτυξης των sandbox APIs καθώς και των παραγωγικών enterprise PSD2 APIs, υλοποιείται από την Ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy με state of the art τεχνολογίες που βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα (Berlin Group Standards) και με φιλοσοφία open banking για την μελλοντική δημιουργία υπηρεσιών added value σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η δημόσια διοίκηση και υπηρεσίες για εμπόρους, authentication as a service κ.ά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v