Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αυξάνει τη συμμετοχή της η Reggeborgh Invest

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική εταιρεία και τη διοίκηση Περιστέρη από την Reggeborgh Invest, ένα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη. Στόχος της να ανεβάσει το ποσοστό της στην ΓΕΚ Τέρνα στο 30%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αυξάνει τη συμμετοχή της η Reggeborgh Invest

Η ιστορία της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό και η πορεία της υπό την ηγεσία του Γιώργου Περιστέρη, οδήγησαν την Reggeborgh Invest B.V., σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην απόφαση να αυξήσει τη συμμετοχή της, ως μακρoπρόθεσμος επενδυτής, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται η βεβαιότητα της Reggeborgh Invest για περαιτέρω ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, σε πρώτο στάδιο ο ολλανδικός όμιλος θα αποκτήσει το μισό από το ποσοστό που ελέγχει η σήμερα η York Capital (περί το 17,3%), ενώ σε δεύτερο στάδιο θα αποκτήσει και το υπόλοιπο. Με την ολοκλήρωση των δυο συναλλαγών θα φτάσει από το 13% σήμερα περίπου στο 30%.

Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, η Reggeborgh Invest είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη. Είναι επενδυτικό «όχημα» της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Η Reggeborgh Invest έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναφέρει τα εξής:

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Η ανακοίνωση της ΓΕΚ Τέρνα 

Σύμφωνα με το Ν. 3556/2007, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V. ότι στις 21/3/2019 επήλθε μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου και συγκεκριμένα:

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 13.491.873, ήτοι ποσοστό 13,0452 % του μετοχικού κεφαλαίου.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την τελευταία συναλλαγή:

α) 21.666.179 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 20.9490 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που ανέρχεται σε 103.423.291, καθώς και

β) χρηματοπιστωτικό μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε απόκτηση μετοχών που έχουν ήδη εκδοθεί και οι οποίες ενσωματώνουν δικαιώματα ψήφου μέχρι το ανώτατο όριο 7.909.588 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστού 7,6477 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου, που ανέρχεται σε 103.423.291. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, η άσκηση του δικαιώματος απόκτησης των υπό στοιχείο β) δικαιωμάτων ψήφου μπορεί να λάβει χώρα σε οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ της 275ης και της 365ης ημέρας από την 21/3/2019.

Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, ο μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v