Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Χαλυβουργικής κατά της ΔΕΗ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της βιομηχανίας ενάντια σε κάθε πράξη εκτέλεσης της δημόσιας εταιρίας. Σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τραπεζών προχώρησε η ΔΕΗ για ανεξόφλητες οφειλές 30,4 εκατ. ευρώ.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Χαλυβουργικής κατά της ΔΕΗ

Απέρριψε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση προσωρινής αναστολής που κατέθεσε η Χαλυβουργική σε βάρος κάθε πράξης εκτέλεσης της ΔΕΗ για τις οφειλές της πρώτης προς τη δημόσια εταιρίας.

Πλέον αναμένεται η έκδοση της οριστικής απόφασης.

Ειδικότερα, μετά την παύση εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής στις 17 Δεκεμβρίου του 2018, η δημόσια εταιρία αιτήθηκε την έκδοση διαταγής πληρωμής ύψους 30,4 εκατ. ευρώ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος της βιομηχανίας.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2019 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση για την έκδοση διαταγής πληρωμής του προαναφερόμενου ποσού, πλέον των δικαστικών δαπανών. Η ΔΕΗ κοινοποίησε την απόφαση στη Χαλυβουργική απαιτώντας την πληρωμή του ποσού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, η βιομηχανία δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα η δημόσια εταιρεία να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τραπεζών.

Η Χαλυβουργική στις 22 Μαρτίου απάντησε με επίδοση αιτήματος αναστολής στη ΔΕΗ, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής που να αναστέλλει κάθε πράξη εκτέλεσης της δημόσιας εταιρίας, δυνάμει της προαναφερόμενης διαταγής πληρωμής.

Το αίτημα συζητήθηκε χθες και σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της Χαλυβουργικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v