Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Aύξηση 13% στα κέρδη το 2018

Κέρδη €67,9 εκατ. ανακοίνωσε για το 2018 η Aegean, ενισχυμένα κατά 13%. Αυξήθηκε κατά 6% η επιβατική κίνηση. Στο 83,9% η πληρότητα. Οριακή άνοδος 1% στον συνολικό αριθμό πτήσεων.

Aegean: Aύξηση 13% στα κέρδη το 2018

Αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα €1,187 δισ. ανακοίνωσε η Aegean για το 2018, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €67,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 13%.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εισηγμένη, η βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου συνετέλεσε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% με την Aegean και την Olympic να μεταφέρουν 14 εκατ. επιβάτες. Η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2017, φτάνοντας τους 7,8 εκατ. επιβάτες ενώ αντίστοιχα στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 4% φτάνοντας τους 6,1 εκατ. επιβάτες.

Η επίτευξη πληρότητας στο επίπεδο του 83,9% είναι απόρροια της ωρίμανσης της οργάνωσης της εταιρίας στη διαχείριση δικτύου και ναύλων, παρά την έντονη εποχικότητα της ζήτησης, τονίζεται στην ανακοίνωση. O συνολικός αριθμός πτήσεων αυξήθηκε οριακά 1% μέσα στο έτος.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές ανήλθαν στα €86,4 εκατ. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €290,2 εκατ., μετά και την πληρωμή προκαταβολών ύψους €47,9 εκατ. για την παραγγελία των 30 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320neo.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Το 2018 καταφέραμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία καθώς και τις εμπορικές επιδόσεις στο δίκτυο εξωτερικού, παρά τις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις αλλά και τη σημαντική επιβάρυνση στο κόστος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Η σταδιακή αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών μας καθώς και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, στηρίζει την ανοδική μας πορεία. Παράλληλα προχωρήσαμε σε δέσμευση για σημαντικές επενδύσεις που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, σε κόστος και ποιότητα προϊόντος, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δεξιότητες των ανθρώπων μας. Το 2019 προχωράμε και πάλι, προσεκτικά αλλά σταθερά, προσθέτοντας νέους προορισμούς και αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 17,7 εκατ. θέσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v