Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αγορά μπαταριών για eIVs εισέρχεται η Sunlight

Παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά «έξυπνων μπαταριών» Li.ON FORCE για τα Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης. Οι καινοτομίες που ενσωματώνουν και η στόχευση σε μια αγορά που παρουσιάζει υψηλή ανάπτυξη.

Στην αγορά μπαταριών για eIVs εισέρχεται η Sunlight

Την είσοδό της στην πολλά υποσχόμενη αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs) ανακοίνωσε, σήμερα, η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia.

Μετά από πολυετές πλάνο εντατικών ερευνών, η SUNLIGHT παρουσίασε την πρώτη σειρά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης, Li.ON FORCE. Η SUNLIGHT, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μπαίνει με προβάδισμα στη διεθνή αγορά, καθώς έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στον απαιτητικό κλάδο κατασκευής μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας.

Η νέα, επαναστατική σειρά «έξυπνων μπαταριών» Li.ON FORCE αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου με τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας Industry 4.0., που αφορούν στη χρήση τεχνολογιών Internet of Things στη βιομηχανία. Έτσι, για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά διατίθεται από τη SUNLIGHT μπαταρία λιθίου που παρέχει την παγκόσμια τεχνολογική καινοτομία GLocal, όπου μέσω Cloud προσφέρει real time αμφίδρομη επικοινωνία. Με 17 επίπεδα ασφάλειας, στιβαρή κατασκευή, ευχρηστία και υψηλές επιδόσεις, η Li.ON FORCE διαφοροποιείται από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της αγοράς διεθνώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα η SUNLIGHT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή αγορά μπαταριών μολύβδου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), διατηρώντας μερίδιο που πλησιάζει το 10% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Ήδη σε ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α., όπου αναμένεται ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας λιθίου, η SUNLIGHT συγκεντρώνει πολύ μεγάλα μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο, ενώ έχει ήδη παρουσία στις αγορές της Αμερικής και της Ινδίας, όπου τα μερίδιά της αυξάνονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς.

Ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η έντονα θετική πορεία του κλάδου Ηλεκτρικών Οχημάτων Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), όπου βρίσκουν εφαρμογή οι μπαταρίες λιθίου, μας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πρόκειται για μία αγορά που ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής της εκτιμάται ότι θα ξεπερνάει το 7% έως το 2030, διασφαλίζοντας την ιδιαίτερα δυναμική πορεία της SUNLIGHT. Μέσα σε αυτή την αγορά, εμείς υπερτερούμε με τη Li.ON FORCE, την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία τεχνολογίας λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα, που ενσωματώνει μοναδικές καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το προϊόν είναι αποτέλεσμα εξελιγμένου σχεδιασμού από νέους Έλληνες Μηχανικούς στο πρότυπο εργοστάσιό μας στην Ξάνθη, αλλά και της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας της SUNLIGHT στην κατασκευή μπαταριών λιθίου για αμυντικές εφαρμογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v