Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε το σχέδιο του ΟΛΠ για δημιουργία ξενοδοχείων στο λιμάνι

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα εγκρίθηκε το σχέδιο του ΟΛΠ για τη μετατροπή της Παγόδας και δύο αποθηκών σε ξενοδοχεία στο πλαίσιο επένδυσης 110 εκατ. ευρώ.

Πέρασε το σχέδιο του ΟΛΠ για δημιουργία ξενοδοχείων στο λιμάνι

Με μικρές αμυχές πέρασε ο ΟΛΠ τον «σκόπελο» του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) του υπουργείου Πολιτισμού καθώς εγκρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το επενδυτικό του σχέδιο (Master Plan) με ελάχιστες τροποποιήσεις.

Συγκεκριμένα το Κ.Σ.Ν.Μ. ενέκρινε το σχέδιο μετατροπής των δύο μεγάλων αποθηκών στο λιμάνι του Πειραιά σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων χωρίς παρατηρήσεις. Εγκρίθηκε, επίσης, και η μετατροπή του κτιρίου της Παγόδας σε πεντάστερο ξενοδοχείο αρκεί «να μην μεταβληθεί η όψη του». Η συνολική επένδυση για τα τρία ξενοδοχεία προσεγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ.

Το Master Plan του OΛΠ εξακολουθεί, πάντως, να αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) είχαν «κοπεί» ορισμένες από τις πρόσθετες επενδύσεις που σχεδιάζουν οι Κινέζοι της Cosco στο λιμάνι.

Ακολούθησε απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την οποία, επίσης, επιβάλλονται αλλαγές στο σχεδιασμό του OΛΠ .

Για να αρθεί το αδιέξοδο η Cosco αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να καταθέσει υπόμνημα στην ΕΣΑΛ με τις δικές της παρατηρήσεις προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το επενδυτικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 612 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v