Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΟΛ Crowe: Επενδύει στο σκέλος των συμβουλευτικών υπηρεσιών

Στην αξιοποίηση του πελατολογίου της αλλά και των διεθνών συνεργασιών της, προκειμένου να αυξήσει το συμβουλευτικό της έργο, στρέφεται η εταιρεία. Η συνεργασία με τη Howard HTL στον τουριστικό κλάδο.

ΣΟΛ Crowe: Επενδύει στο σκέλος των συμβουλευτικών υπηρεσιών

Έμφαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τομέα που αναπτύσσει τόσο οργανικά όσο και μέσω συνεργασιών με διεθνείς οίκους, δίνει η ΣΟΛ Crowe, μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας.

Από το 1993 -οπότε η αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών απελευθερώθηκε- η ΣΟΛ μετατράπηκε σε ιδιωτικών συμφερόντων ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο. Σύντομα  συνεργάστηκε με τον διεθνή οίκο Crowe, ο οποίος κατέχει την 8η θέση παγκοσμίως στον τομέα.  

Σήμερα η ΣΟΛ Crowe στην Ελλάδα διαθέτει πελατολόγιο 4.000 και πλέον επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και 60 εισηγμένων. Στο δυναμικό της εντάσσονται 600 ελεγκτές, εκ των οποίων οι 285 είναι και μέτοχοι της εταιρείας. Το μερίδιό της σήμερα ανέρχεται στο 15% (για το σύνολο της αγοράς ορκωτών ελεγκτών) και σε 21% συγκρινόμενο με την πίτα των έξι μεγάλων «παικτών», όπου ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα ελληνικά παραρτήματα των «Big four» και της Grant Thornton.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΟΛ Crowe Παναγιώτη Αλαμάνο, η εταιρεία αναπτύσσει πλέον δυναμικότερα τον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, αποσκοπώντας έως το 2025, το μερίδιο της συγκεκριμένης δραστηριότητας να αντικατοπτρίζει το 25% του ετήσιου τζίρου της, από 10% το 2018. Σημειώνεται ότι ο τομέας συμβουλευτικής στη ΣΟΛ Crowe δημιουργήθηκε το 2002, ενώ σήμερα έχει ενισχυθεί στελεχιακά με 70 εξειδικευμένους συμβούλους.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής,  η ΣΟΛ Crowe προχώρησε στη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας με τη Howarth ΗTL, η οποία διαθέτει  εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο. Επικεφαλής του τομέα είναι ο κ. Ξενοφών Πετρόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο δημοσιογραφικής παρουσίασης ανάφερε ότι το ελληνικό παράρτημα έχει αναλάβει και προτείνει ξενοδοχειακά πρότζεκτ σε γαλλικό fund το οποίο θέλει να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην ελληνική επικράτεια. Παράλληλα ανέλαβε για λογαριασμό αμερικανικού ομίλου, ο οποίος είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για το Ελληνικό, την ανάλυση για την άδεια καζίνο σε συνδυασμό με τουριστικές και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

Πέραν του τουρισμού, η ΣΟΛ Crowe διαβλέπει αυξημένη ζήτηση συμβουλευτικών υπηρεσιών από την εγχώρια αγορά και το πελατολόγιό της, γεγονός που μεταφράζεται από την ηγετική ομάδα ως ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας. Πέραν αυτού, καταγράφεται επίσης αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές -και μάλιστα για greenfield επενδύσεις-, κυρίως για τους τομείς του τουρισμού αλλά και της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v