Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία ΔΕΗ - Volterra στην αιολική ενέργεια

Την εξαγορά του 45% δύο εταιρειών ειδικού σκοπού της Volterra ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Σε 15πλασιασμό της διαθέσιμης ισχύος της ΔΕΗ από ΑΠΕ μέχρι το 2030 στοχεύει η επιχείρηση.

Συνεργασία ΔΕΗ - Volterra στην αιολική ενέργεια

Σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 69,7 MW προχωρούν η ΔΕΗ (μέσω της ΔEΗ Ανανεώσιμες) και η Volterra, θυγατρική του Ομίλου AVAX.

Συγκεκριμένα, η ΔEΗ εξαγοράζει το 45% των μετοχών δύο εταιρειών (SPV) της Volterra, εκ των οποίων η πρώτη έχει στην κατοχή της δύο αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία ισχύος 16 MW που ήδη λειτουργούν με FiP 98 €/MWh και η δεύτερη δύο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία, το ένα ισχύος 42,9 MW με FiP 98€/MWh και το άλλο 10,8 MW με FiP 56,45€/MWh, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Πληροφορίες για το τίμημα της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστές.

Η σύμπραξη αυτή, με σημαντικά οφέλη για αμφότερες τις εταιρείες, δημιουργεί το κλίμα και τις συνθήκες και για άλλες παρόμοιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ τους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρει η ΔΕH σε ανακοίνωσή της.

Για τη σύμπραξη αυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕH κ. Εμμ. Παναγιωτάκης δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της σύμπραξης της ΔΕH με την εταιρεία Volterra εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της Επιχείρησης για ανάπτυξη των ΑΠΕ, και αποτελεί μια από τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου για 15πλασιασμό της διαθέσιμης ισχύος της ΔΕH σε ΑΠΕ μέχρι το 2030, και για διαθέσιμη ισχύ 600 MW μέχρι το 2022».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v