Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέος CFO o Χρ. Χριστοδούλου

Κλείδωσε η επιλογή του CEO της Εθνικής Κύπρου για τη θέση του οικονομικού διευθυντή. Στο ΤΧΣ η έγκριση. Στην τελική ευθεία η πώληση των δραστηριοτήτων στην Αίγυπτο. Η λιβανέζικη Audi προτιμητέος επενδυτής.

Εθνική: Νέος CFO o Χρ. Χριστοδούλου

Ο Χρ. Χριστοδούλου, νυν διευθύνων σύμβουλος ( CEO) της Εθνικής Κύπρου, θα είναι ο επόμενος οικονομικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον η υποψηφιότητά του εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής έχει ήδη αποστείλει στο ΤΧΣ το σχετικό αίτημα έγκρισης και αναμένεται η απόφασή του, ώστε να ακολουθήσει η ανακοίνωση για την αλλαγή στο νευραλγικό πόστο του γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών (CFO) τράπεζας και ομίλου.

Ο Χρ. Χριστοδούλου έχει αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Κύπρου εδώ και περίπου ένα χρόνο, προετοιμάζοντας το νέο διαγωνισμό πώλησης, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο καθώς έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής η Astrobank (πρώην Πειραιώς Κύπρου). Παρότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συναλλαγής, πηγές της Εθνικής εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αποβεί και ο δεύτερος διαγωνισμός άγονος.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία εισέρχεται η υποχρεωτική, με βάση τις δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης, αποεπένδυση της Εθνικής από την Αίγυπτο. Ο σχετικός διαγωνισμός για την πώληση της δραστηριότητας (σ.σ. ελέγχεται απευθείας από τη μητρική) βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή, μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λιβανέζικη τράπεζα Audi αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA), προκειμένου εν συνεχεία η συμφωνία να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ολοκληρωθεί σε βάθος έως 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι μετά τις προβλέψεις απομείωσης που πήρε η Εθνική στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η συναλλαγή αναμένεται να είναι κεφαλαιακά ουδέτερη. Το ίδιο ισχύει και για την πώληση της Εθνικής Κύπρου.

Η Εθνική, σε εταιρικό επίπεδο, απομείωσε, κατά το δ' τρίμηνο του 2018, την αξία της Eθνικής Tράπεζας Κύπρου κατά 23 εκατ. ευρώ και του δικτύου καταστημάτων στην Αίγυπτο κατά 9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v