Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Η συνήθης… παράταση στο διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων

Προς παράταση οδεύει και αυτή η διαγωνιστική διαδικασία. Αιτήματα επενδυτών για νέα προθεσμία ακόμη και για τις 20 Μαίου. Μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαίου αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως η ΔΕΗ. Επανέρχεται η κοινοπραξία Sev.En Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΔΕΗ: Η συνήθης… παράταση στο διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων

Και αυτός ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, φαίνεται ότι δεν θα ξεφύγει από την πεπατημένη του προηγούμενου… Δηλαδή της χορήγησης παράτασης.

Αν και αυτή τη φορά, ο χρόνος που εγκρίθηκε και δόθηκε το SPA (σύμβαση αγοραπωλησίας μετόχων) της Μεγαλόπολης και της Μελίτης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και η προθεσμία που γνωστοποιήθηκε στους υποψήφιους επενδυτές για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών (6 Μαίου) δικαιολογούσε την υποβολή αιτημάτων τους για παράταση των διαδικασιών.

Όπως αναφέρουν πηγές, οι διεκδικητές ζήτησαν περισσότερο χρόνο ακόμη και μέχρι τις 20 Μαίου προκειμένου να επεξεργαστούν τα δεδομένα του SPA αλλά και του κειμένου της συμφωνίας για προμήθειας λιγνίτη της Μελίτης από τα ορυχεία της Αχλάδας. Ο λόγος της επιμήκυνσης του χρόνου προετοιμασίας είχε να κάνει με τη μεσολάβηση των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Πάντως, η διοίκηση της δημόσιας εταιρίας δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για νέα προθεσμία. Πηγές θέλουν να δίνεται η παράταση, με τη σχετική ανακοίνωση να κοινοποιείται στους υποψήφιους επενδυτές μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαίου.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται να συγκροτηθούν και τα κοινοπρακτικά σχήματα, με επικρατέστερο σενάριο, λένε οι πληροφορίες, της επανεμφάνισης της συμμαχίας των Τσέχων (Sev.En Energy) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη φάση του τρέχοντος διαγωνισμού από κοινού συμμετείχαν η Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου) με τους Κινέζους της Beijing Guohua Power Company.

Τη στάση τους αναμένεται να καθορίσουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές, η «Μυτιληναίος», η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ο έτερος Κινέζος υποψήφιος η China Western Power Industrial.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του SPA, όπως έγραψε το Euro2day.gr τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, δεν περιλαμβάνει ουσιώδεις αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου διαγωνισμού.

Περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας στους επενδυτές που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο καθυστέρησης ή μη έγκρισης των ΑΔΙ από την Κομισιόν αλλά και για τη συμφωνία προμήθειας λιγνίτη της Μελίτης ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους ιδιοκτήτες του ορυχείου της Αχλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v