Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση μετατροπής μερίσματος σε μετοχές από τον ΟΠΑΠ

Στην ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνεται πρόταση που προβλέπει την έγκριση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος. Θα είναι πενταετούς διάρκειας.

Πρόταση μετατροπής μερίσματος σε μετοχές από τον ΟΠΑΠ

Τη δυνατότητα στους μετόχους να αποκτήσουν μετοχές αντί να λάβουν μέρισμα για τη φετινή χρήση θα προσφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, με βάση τους σχεδιασμούς της. Το θέμα θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση της 22 Μαΐου και περιλαμβάνεται ήδη στην ατζέντα. Προβλέπει την έγκριση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος πενταετούς διάρκειας (2019-2023) αλλά και την παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για έκτακτη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου που σχετίζεται με αυτό το scrip dividend.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, ωστόσο πρακτικά στους μετόχους θα δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν μέρος ή το σύνολο του μερίσματος που τους αναλογεί να μετατρέπεται σε τίτλους του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο της χρήσης του 2018, ο OΠAΠ σημείωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) που ξεπέρασαν το 1,547 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,3% σε ετήσια βάση. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 15,4% και διαμορφώθηκαν στα 353,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο όμιλος κατέβαλε 507,8 εκατ. ευρώ ως εισφορά επί των καθαρών εσόδων του.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η πρόταση στη ΓΣ προβλέπει υπόλοιπο μικτό μέρισμα ανά μετοχή €0,60, που λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πραγματοποιηθείσα διανομή προμερίσματος ύψους €0,10, το τελικό ποσό φτάνει το €0,70 ανά μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v