Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: «Η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει»

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε ρεύμα το 2020», σημείωσε ο υπουργός, με τον τομεάρχη της ΝΔ Κώστα Σκρέκα να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις ζημιές-ρεκόρ της Επιχείρησης.

Σταθάκης: «Η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει»

Κόντρα Σταθάκη - Σκρέκα για το θέμα της ΔΕΗ εκδηλώθηκε στο ετήσιο συμπόσιο της Ελληνικής Ενωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).

Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σχολίασε με σκωπτικό τρόπο ότι «το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε ρεύμα το 2020 και η ΔEH δεν θα καταρρεύσει».

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, καυτηρίασε πως οι ζημιές ύψους 900 εκατ. ευρώ είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντας πως κάθε λίγο και λιγάκι σημειώνεται black out σε κάποια περιοχή, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγαν επίσης τα θέματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης στην ίδια ομιλία απαρίθμησε τις επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον ενεργειακό τομέα, δίνοντας έμφαση στους στόχους για τη διείσδυση των ΑΠΕ αλλά και το target model.

Ο υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης, απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος και διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα της ΔEH είναι εξασφαλισμένη για 24 μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v