Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από ΕΤΕ και απόφοιτους LSE

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στις 18:45μ.μ. στο Μέγαρο Καρατζά, Αιόλου 82-84.

Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από ΕΤΕ και απόφοιτους LSE

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οικοδόμηση Κοινωνικού Κεφαλαίου και Εμπιστοσύνης: Ο Ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Στην τρίτη κατά σειρά για το 2019 διάλεξη που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory) με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, η Ane Tamayo, Καθηγήτρια Λογιστικής στο LSE θα επικεντρωθεί στη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ενώ η σημασία του φυσικού, του ανθρώπινου και του πνευματικού κεφαλαίου στις επιχειρήσεις είναι απολύτως κατανοητή, υπάρχει ένα άλλο είδος κεφαλαίου στο οποίο δίδεται πολύ λιγότερη προσοχή: το Κοινωνικό Κεφάλαιο, που γενικά ορίζεται ως η ποιότητα των σχέσεων που μια επιχείρηση, τα στελέχη και εργαζόμενοι έχουν δημιουργήσει με άλλους ενδιαφερόμενους. Τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να οικοδομήσουν το κοινωνικό τους κεφάλαιο; Η ομιλήτρια θα υποστηρίξει ότι ένας τρόπος οικοδόμησης του κοινωνικού κεφαλαίου είναι μέσα από δράσεις οι οποίες εμπίπτουν στην ομπρέλα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR). Θα αναλύσει πως οι δράσεις αυτές σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να προσθέσουν εταιρική αξία. Θα υποστηρίξει ωστόσο πως το αίτημα για αύξηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), και σχολιάζει η Σόφη Δασκαλάκη- Μυτιληναίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας MYTILINEOS S.A.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στις 18:45μ.μ. στο Μέγαρο Καρατζά, Αιόλου 82-84.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εγγραφή είναι απαραίτητη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.co.uk/e/building-social-capital-and-trust-the-role-of-corporate-social-responsibility-tickets-60252765644

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v