Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο... άφαντος επενδυτής φέρνει στο προσκήνιο την Onex

Την εκκίνηση συζητήσεων με την ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων Σύρου ενεργοποίησε η μη κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την κοινοπραξία Inter - M Traders και Sogem Holdings. Ενεργό το ενδιαφέρον της Onex.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο... άφαντος επενδυτής φέρνει στο προσκήνιο την Onex

Στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της Onex του Πάνου Ξενοκώστα για την απόκτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας οδηγεί η μη κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την κοινοπραξία των Inter - M Traders και Sogem Holdings, που είχε εκδηλώσει πρωταρχικό ενδιαφέρον.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς και κατάθεσης «proof of funds» έληξε στις 2 Μαΐου, με αποτέλεσμα η KPMG που έχει αναλάβει τη διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, η πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank, αλλά και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες για την ανεύρεση νέου επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της KPMG, της Alpha Βank, στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και εκπροσώπων της Onex, με τους τελευταίους να εκφράζουν το ενδιαφέρον της εταιρείας να είναι παρούσα στις εξελίξεις, εφόσον οριστικοποιηθεί ότι η κοινοπραξία των Inter - M Traders και Sogem Holdings δεν υποβάλλει τελικά δεσμευτική πρόταση.

Μιλώντας στο Euro2day.gr, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι έχει δοθεί μια σιωπηρή παράταση λίγων ημερών στην κοινοπραξία Inter - M Traders και Sogem Holdings. Εάν δεν κατατεθεί σύντομα δεσμευτική πρόταση και «proof of funds», τότε θα ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέο επενδυτή, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι άλλος από την Onex. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως ότου υπάρξει η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν να συζητούν τις πτυχές του σχεδίου εξυγίανσης με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ξενοκώστας είχε εκδηλώσει δημοσίως, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον του για την απόκτηση, μετά των ναυπηγείων Σύρου, και των ναυπηγείων Ελευσίνας. Παρ' όλα αυτά, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή τους, στην πρόσκληση της KPMG που βγήκε στον «αέρα» τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν η κοινοπραξία Inter - M Traders και Sogem Holdings.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η όλη διαδικασία αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο, καθώς υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή στα ναυπηγεία μιας εγγυητικής επιστολής 7 εκατ. ευρώ από το Πολεμικό Ναυτικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v