Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση ΕΤΕ από το σημερινό Investor Day

Η προσέλευση των εκπροσώπων από μεγάλους επενδυτικούς οίκους στο σημερινό Investor Day ξεπέρασε τις προσδοκίες, σχολίασε ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας.

Ικανοποίηση ΕΤΕ από το σημερινό Investor Day

Την ικανοποίησή του από τη σημερινή ημέρα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, τονίζοντας πως «η προσέλευση των εκπροσώπων των μεγαλύτερων οίκων επενδυτών παγκοσμίως και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το στρατηγικό μας σχέδιο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας». Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος πως το σχέδιο μετασχηματισμού θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ τόνισε πως η Εθνική είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη καταθετική βάση και πως βρίσκεται στην καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας και ποιότητας ενεργητικού. 

«Έχουμε άλλωστε καταρτήσει και δρομολογήσει το πιο φιλόδοξο, ολοκληρωμένο, λεπτομερές πρόγραμμα Μετασχηματισμού που έχει υιοθετήσει οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα που κινητοποιεί το σύνολο της τράπεζας και δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. Και έχουμε την πεποίθηση ότι το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, με δεδομένο ότι όλοι οι συντελεστές ολοκλήρωσής του είναι ευνοϊκοί. Κατ’ αρχάς, η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος ευνοεί την υλοποίηση του σχεδίου μας. Από την άλλη, ο εν λόγω μετασχηματισμός της Eθνικής Tράπεζας κεφαλαιοποιεί όλα εκείνα τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν», τόνισε και πρόσθεσε:

«Σε μια αγορά όπου η αξιοπιστία της τράπεζάς μας υπήρξε ανέκαθεν ένα σημαντικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, βασισμένοι στα δυνατά μας σημεία, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό, που θα αποτελέσει την Εθνική Τράπεζα των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών. Η βεβαιότητα για την επιτυχία του στρατηγικού σχεδίου ενισχύεται από το γεγονός ότι υπάρχει μια νέα ομάδα διοίκησης, αποφασισμένη και συντονισμένη να το υλοποιήσει. Η νέα διοικητική μας ομάδα συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία με τη φρεσκάδα, τον δυναμισμό και το ταλέντο, λειτουργεί ομαδικά και με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες. Αποτελεί λοιπόν πεποίθησή μου ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και πάλι την τράπεζά μας ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, με αρωγό την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων μας και στόχο την ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες μας. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε και πάλι την τράπεζα που προσφέρει αξία σε πελάτες, μετόχους, εργαζόμενους και στην κοινωνία. Την τράπεζα που επιλέγουν και αγαπούν όλοι οι Έλληνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v