Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Πανγαία και Dimand επενδύουν σε ξενοδοχεία 3 αστέρων

Διόρθωση της αγοράς ξενοδοχείων το 2020 προβλέπει η Dimand. Τέσσερα ξενοδοχεία στην Αθήνα και αρκετά στην περιφέρεια σχεδιάζει η εταιρεία, που μαζί με την Εθνική Πανγαία επένδυσε στο πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Πάτρα.

Εθνική Πανγαία και Dimand επενδύουν σε ξενοδοχεία 3 αστέρων

Το έλλειμμα που εντοπίζεται σε καλής ποιότητας ξενοδοχεία τριών αστέρων στην Ελλάδα, καθώς και οι χαμηλότερες τιμές (σχεδόν 40%) σε σύγκριση με αντίστοιχα καταλύματα, είναι δύο από τους λόγους για τους οποίους η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand επενδύουν, μέσου κοινού σχήματος, στα Moxy Hotels, το νέο brand της αλυσίδας Marriott.

Η τελευταία ξεκίνησε να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη αλυσίδα το 2014, σε συνεργασία με την σουηδική ΙΚΕΑ, με στόχο τους νεότερης ηλικίας επισκέπτες.

Την Τετάρτη εγκαινιάστηκε στην Πάτρα το Moxy Patra Marina, το πρώτο της αλυσίδας στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, με δυναμικότητα 116 δωματίων. Η Εθνική Πανγαία είχε αγοράσει το 2016 το πρώην ξενοδοχείο Μωρέας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η συνολική επένδυση για την αγορά και την ανακατασκευή του κτιρίου προσέγγισε τα 10 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Πανγαία κατά την τελετή εγκαινίων, «είναι το πρώτο Moxy της Marriott δίπλα στη θάλασσα και με πισίνα. Θεωρείται low budget ξενοδοχείο, αλλά προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος θεωρεί πως «θα υπάρξει πολύ γρήγορα κορεσμός στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, την ίδια στιγμή που βλέπουμε έλλειμμα σε αυτά των τριών αστέρων. Κάτι συμβαίνει όταν βλέπουμε να δημιουργούνται ξενοδοχεία 15 δωματίων, μαζικά, όπως συνέβαινε παλιά με τα παγωτατζίδικα και τα video clubs. Εκτιμούμε ότι η αγορά θα διορθώσει το 2020 και γι’ αυτό κάνουμε προσεκτικές κινήσεις».

Στελέχη της εταιρείας διαχείρισης CS Hospitality υποστήριξαν την Τετάρτη πως πριν λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο έγινε έρευνα αγοράς, η οποία έδειξε πως η Πάτρα αποτελεί ανερχόμενο προορισμό συνεδριακού τουρισμού, με πιθανότητες να καταστεί ο δεύτερος πιο σημαντικός μετά την Αθήνα. Επιπλέον, η απόφαση δημιουργίας του Moxy στην Πάτρα συνδέεται και με ο γεγονός ότι η πόλη φιλοξενεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Στα εγκαίνια της Τετάρτης έδωσε το παρών και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ. Μάλιστα συνέπεσαν με προεκλογική ομιλία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Η κα Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ήταν μεταξύ των πελατών του Moxy Πάτρας.

Η Dimand προωθεί ήδη την κατασκευή του δεύτερου ξενοδοχείου Moxy στην Ελλάδα, 200 δωματίων, στην οδό Σταδίου 65 στην Ομόνοια (στο Σαρόγλειο Μέγαρο), με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων προχώρησε πρόσφατα στη μίσθωση του Σαρόγλειου Μεγάρου για 25 χρόνια έπειτα από διαγωνισμό.

Το ακίνητο είναι συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα, και ήταν κλειστό για χρόνια. Στόχος της διοίκησης της Dimand είναι να λειτουργήσουν τέσσερα ξενοδοχεία Moxy στην Αθήνα, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ξενοδοχείων του ίδιου brand και στην Κρήτη, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε νησιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v