Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άνοδο πωλήσεων κινείται η Γενική Εμπορίου

Γιατί η πορεία της διεθνούς τιμής του χάλυβα αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα περιθώρια κέρδους της εισηγμένης. Τι είπε στη γενική συνέλευση ο CEO Γ. Κρεμμύδας.

Με άνοδο πωλήσεων κινείται η Γενική Εμπορίου

Περιορισμένη αύξηση του κύκλου εργασιών σημειώνει κατά τους πρώτους μήνες η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας  Γιώργος Κρεμμύδας στα πλαίσια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης. Ωστόσο αρνητικά θα επιδράσει στα περιθώρια κέρδους της εταιρείας η πορεία της διεθνούς τιμής του χάλυβα, καθώς η Γενική Εμπορίου διαθέτει αποθέματα-εμπορεύματα χαλύβδινων προϊόντων.

Πέρυσι μάλιστα αυξήθηκαν τα αποθέματα της εταιρείας ως αποτέλεσμα της πολιτικής της για διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας και ταχύτερης εξυπηρέτησης των πελατών της. Σύμφωνα με τον κ. Κρεμμύδα πιθανή αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας θα οδηγήσει σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους, γιατί μεγάλο μέρος του κόστους είναι σταθερό και ανεξάρτητο από το ύψος των πωλήσεων.

Η ανάπτυξη επί του παρόντος, στην εγχώρια αγορά παραμένει υποτονική με επενδύσεις να γίνονται κυρίως στο εκσυγχρονισμό κάποιων ξενοδοχειακών ομάδων. Αντίθετα, τα μεγάλα επενδυτικά έργα τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν στην Ελλάδα και θα προσδώσουν δυναμική στον κλάδο του υδραυλικού εξοπλισμού στον οποίο δραστηριοποιείται η Γενική Εμπορίου δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ούτε και είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει αυτό.

Η χθεσινή ΓΣ αποφάσισε μεταξύ άλλων: α)τη διανομή μερίσματος 0,015 ευρώ ανά μετοχή (0,0135 μετά από φόρους) με το μέρισμα να αποκόπτεται την 1η Ιουλίου και να διανέμεται στις 8 Ιουλίου β) την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που εκτιμάται ότι θα διανεμηθεί κατά την ίδια ημερομηνία.

Τέλος η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων τόνισε τον πολύ χαμηλό δανεισμό της εταιρείας με το μέσο κόστος χρηματοδότησης να κυμαίνεται στο 3,96% το 2018 και να αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα φέτος.

ΥΓ. Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο κ. Μακρίδης ιδιοκτήτης της εταιρείας Χρυσαφίδης η οποία είναι ανταγωνίστρια της Γενικής Εμπορίου και κατέχει μειοψηφικό ποσοστό μετοχών σε αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v