Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CNP αποκτά τον πλήρη έλεγχο της κυπριακής θυγατρικής

Το ποσό των 97,5 εκατ. θα δαπανήσει η CNP Assurances για την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd, του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού στην Κύπρο, που διατηρεί το 21% στην τοπική αγορά ασφαλειών ζωής.

Η CNP αποκτά τον πλήρη έλεγχο της κυπριακής θυγατρικής

Η CNP Assurances ενδυναμώνει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά μετά την εξαγορά από την Τράπεζα Κύπρου του εναπομείναντος μεριδίου του 49,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd, με την πρώτη να κατέχει ποσοστό 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου από τα τέλη του 2008. 

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα 97,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια της CNP Assurances.  

Η CNP Cyprus Insurance Holdings Ltd είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Κύπρο και προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου μέσω του μεγαλύτερου δικτύου διαμεσολαβητών στη χώρα.

Το 2018 η CNP Cyprus Insurance Holdings συνεισέφερε €157 εκατ. στα εισοδήματα της CNP Assurances (αυξημένα κατά 8,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο) και €7,3 εκατ. στο καθαρό κέρδος του Ομίλου. 

Η εξαγορά του μεριδίου της Τράπεζας Κύπρου επιτρέπει στη CNP Assurances να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής της εταιρείας, και ως εκ τούτου να ενισχύσει τη θέση της στην Κύπρο, μια αγορά με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης στην οποία η CNP Cyprus Insurance Holdings κατέχει ηγετική θέση, με μερίδιο αγοράς 21% στις ασφάλειες ζωής και 13% στις ασφάλειες γενικού κλάδου

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.  

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, δήλωσε: «Με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Cyprus Insurance Holdings αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον αυτής της κερδοφόρου θυγατρικής εταιρείας που προσφέρει όλο το φάσμα ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου σε μια χώρα στην οποία επανήλθε η ανάπτυξη μετά την οικονομική κρίση του 2013. Περαιτέρω, αυτή μας η ενέργεια αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στη διευθυντική ομάδα που με επιτυχία πέτυχε την ανάκαμψη και ανάπτυξη της εταιρείας, στην οποία έχουμε επενδύσει από το 2008».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v