Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χρεοκοπημένη ΛΑΡΚΟ και τα νέα επιδόματα στους εργαζόμενους

Ποιες παροχές περιλαμβάνει η προτεινόμενη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας της διοίκησης. Επιδόματα για αγορά αρνιού και γαλοπούλας, παιδικά δώρα και συνδρομή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του σωματείου των εργαζομένων.

Η χρεοκοπημένη ΛΑΡΚΟ και τα νέα επιδόματα στους εργαζόμενους

Δεν πληρώνει τη ΔEH η ΛΑΡΚΟ, ανεβάζοντας το φέσι των 310 εκατ. ευρώ, αλλά ετοιμάζεται να χορηγήσει επιδόματα στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, το οποίο μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων θα το παρουσιάσει σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του, το εργατικό κόστος μαζί με παροχές και άλλες μισθολογικές αναπροσαρμογές, όπως αύξηση χρονοεπιδομάτων, ανεβαίνει κατά 5,5 εκατ. ευρώ.

Ορισμένες από τις παροχές προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:

1. Τα Χριστούγεννα, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης στην εταιρεία, ειδικότητας, ιδιότητας και κατηγορίας, παιδικά δώρα στα ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

2. Τα Χριστούγεννα, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης στην εταιρεία, ειδικότητας, ιδιότητας και κατηγορίας, χορήγηση ποσού ύψους 40 ευρώ ως αντίτιμο για την αγορά γαλοπούλας.

3. Την περίοδο του Πάσχα, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης στην εταιρεία, ειδικότητας, ιδιότητας και κατηγορίας, χορήγηση ποσού ύψους 100 ευρώ ως αντίτιμο για την αγορά αρνιού.

4. Σε ετήσια βάση και στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία ανάλογα με τις οικονομικές της δυνατότητες θα συνδράμει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μετά από αιτιολογημένο αίτημα του σωματείου εργαζομένων.

Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σημειώνει στη συλλογική σύμβαση εργασίας τις προαναφερόμενες παροχές ως «οικειοθελούς χαρακτήρα» και δεν συνιστούν μισθό και δεν συνυπολογίζονται σε επιδόματα εορτών και αδείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v