Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπενίσης: Δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος CEO της ΕΥΔΑΠ

Για απόπειρα πολιτικής εργαλειοποίησης μιας ενδεχόμενης τοποθέτησής του εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου κάνει λόγο ο Γ. Μπενίσης σε επιστολή του προς το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Οι αλλαγές στο Δ.Σ. και ο διαγωνισμός των 324 εκατ. για την Ψυτάλλεια.

Μπενίσης: Δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος CEO της ΕΥΔΑΠ

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ γνωστοποίησε με επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας ο Γιάννης Μπενίσης.

Όπως αναφέρει, στις 26 Ιουνίου θα επιλεγούν τα νέα μέλη του Δ.Σ. και των οργάνων του και η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της προεκλογικής περιόδου. «Η προεκλογική περίοδος είναι μια περίοδος ιδιαίτερης επικοινωνιακής φόρτισης, κατά την οποία όλες οι αποφάσεις και οι επιλογές χρησιμοποιούνται, από τη μία ή την άλλη πλευρά, για τους σκοπούς της πολιτικής διαμάχης, ενίοτε με αθέμιτο τρόπο».

« Έτσι, είναι πιθανόν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η ενδεχόμενη εκ νέου τοποθέτησή μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να μην αντιμετωπιστεί ως το αποτέλεσμα αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά να συσχετιστεί με την προσωπική μου ζωή και τις πολιτικές μου απόψεις», σχολιάζει αναφερόμενος και στην προσπωική  σχέση του με την απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τονίζει, επίσης, πως «παρότι η απόπειρα εργαλειοποίησης της τοποθέτησής μου, σε περίπτωση θετικής αξιολόγησής μου, θα πέσει στο κενό, η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να το παραβλέψω» και προσθέτει πως σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο του υπερταμείου «έθεσα υπόψη τους το ενδεχόμενο κακόβουλης επικοινωνιακής διαχείρισης, την παρούσα χρονική περίοδο, πιθανής εκ νέου τοποθέτησής μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ».

Ωστόσο αν οι διαδικασίες για το νέο Δ.Σ. κινηθούν μετεκλογικά, ο κ. Μπενίσης φέρεται πρόθυμος να συμμετάσχει και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σημειώνεται πως η ημερομηνία επιλογής των νέων μελών του Δ.Σ. απέχει ελάχιστα 24ωρα από την 1η Ιουλίου όταν λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο προϋπολογισμού 324 εκατ. ευρώ σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμμάτων Ψυτάλλειας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε στις 27 Μαΐου και απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις που είχαν διατυπωθεί για το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών και για το ότι η διαδικασία συνέπεσε με τις πολιτικές εξελίξεις, πηγές προσκείμενες στον Γ. Μπενίση τονίζουν στο Euro2day πως πρόκειται για διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση. Διευκρίνιζαν, δε, πως η συγκεκριμένη διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 5 χρόνια, πως αυτή τη φορά έτυχε να συμπίπτει με τις πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και πως δεν υπήρχε λόγος αναβολής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v