Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλύτερες μέρες» βλέπει η Ίλυδα

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Τα νέα έργα, τα ερευνητικά προγράμματα και οι σκέψεις απορρόφησης της θυγατρικής Cardisoft.

«Καλύτερες μέρες» βλέπει η Ίλυδα

Την αισιοδοξία του για αύξηση των φετινών οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης εταιρείας εξέφρασε, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ίλυδας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης.

Ο CEO της γνωστής εταιρείας πληροφορικής αφού απέδωσε τις περυσινές ζημίες κυρίως σε έκτακτη απομείωση (με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, τα αποτελέσματα θα ήταν κερδοφόρα), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Σε τρεις συμβάσεις που αναλήφθηκαν φέτος από τον ΕΟΠΥΥ, με μία μάλιστα εξ αυτών να αφορά τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον σε αναξιοπαθούντες. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, όχι μόνο γιατί το έργο αυτό ήταν πιλοτικό και έτσι στη συνέχεια αναμένεται η επέκτασή του, αλλά και γιατί έχει πολλές ομοιότητες με άλλο project που ήδη είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει (και βρίσκεται σε εξέλιξη) η Ίλυδα.

Στις εργασίες που έχουν προκύψει από τη συγχώνευση πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με την εισηγμένη να έχει ήδη αναλάβει σχετικά έργα να πιθανολογείται βάσιμα ότι θα κερδίσει και άλλες παρόμοιες συμβάσεις.

Σε σειρά ερευνητικών project στα οποία μετέχει η εταιρεία και συνοδεύονται από σχετικά κίνητρα (είτε επιχορήγηση, είτε μείωση φορολογίας). Ενδεικτική περίπτωση η ένταξη στο «Ψηφιακό Άλμα» του προγράμματος Pharmacy Analytics (στοιχεία για το πώς κινούνται οι τιμές και η διάρθρωση πωλήσεων των ανταγωνιστικών φαρμακείων), καθώς και της δημιουργίας δύο portals μέσω των οποίων οι φοιτητές θα εξυπηρετούνται για το σύνολο των αναγκών τους χωρίς να απευθύνονται στη Γραμματεία της σχολής τους και οι καθηγητές θα έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη σειρά εφαρμογών (π.χ. βαθμολογίες, επικοινωνία με σπουδαστές).

• Σε μια νέα δραστηριότητα που συμβάλλει θετικά στις πωλήσεις των φαρμακείων μέσα από την προώθηση-διάθεση συμπληρωματικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Ανυφαντάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι:

α) Οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες είναι πολύ καλές και το δανειακό της υπόλοιπο βαίνει μειούμενο.

β) Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η αγορά ακινήτου που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του βασικού μετόχου, συναλλαγή για την οποία είχε δώσει την έγκρισή της παλαιότερη γενική συνέλευση των μετόχων.

γ) Δεν έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση, σχετικά με το αίτημα της εταιρείας για επιστροφή μεγάλου ποσού από συστημική τράπεζα.

δ) Η εισηγμένη εξετάζει το ενδεχόμενο απορρόφησης της θυγατρικής της εταιρείας Cardisoft.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v