Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Κατέβαλε εισφορές 36 εκατ. ευρώ

Η τράπεζα διευκρινίζει ότι απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, δεν έχει συζητηθεί ακόμη η αίτηση ακύρωση και αναστολής της τροπολογίας για ΛΕΠΕΤΕ.

ETE: Κατέβαλε εισφορές 36 εκατ. ευρώ

Στην καταβολή εισφορών στο ΕΤΕΑΕΠ, ύψους περίπου 36 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, μετά την απόρριψη, την προηγούμενη εβδομάδα, της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης Πετρόπουλου για τους συνταξιούχους- δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ.

Με νέα ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια της από 10.6.2019 γνωστοποίησης, διευκρινίζει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων υποχρεώθηκε να καταβάλει στο ΕΤΕΑΠ όσα όριζε η πράξη του ταμείου και η υπουργική απόφαση εφαρμογής.

Οι αιτήσεις που υπέβαλε η τράπεζα για ακύρωση και αναστολή της υπουργικής απόφασης δεν έχουν ακόμη συζητηθεί και επομένως δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση. Οι διευκρινίσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της σύγχυσης που αναπαράγουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εθνικής αναφέρει τα εξής:

(i) ότι έχει ήδη προβεί σε άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής, οι οποίες δεν έχουν ακόμη συζητηθεί (πολλώ δε μάλλον δεν έχει εκδοθεί απόφαση επ' αυτών) κατά των αποφάσεων του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της πράξεως του ΕΤΕΑΕΠ αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου εικοστού τετάρτου του ν. 4618/19 σχετικά με την (αντίθετη σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις) επιβολή πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών και

(ii) ότι η κ. Πρόεδρος του αρμοδίου Τμήματος του ΣτΕ, απλώς, δεν έκανε δεκτή την αιτηθείσα χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως (μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής) καθόσον πιθανολόγησε ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανεπανόρθωτης βλάβης και χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υποθέσεως.

Είναι προφανές ότι η ανωτέρω πράξη αυτή της κ. Προέδρου του ΣτΕ ουδόλως προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης επί των εκκρεμών αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής, για την έκβαση των οποίων, ασφαλώς, η Εθνική Τράπεζα θα προβεί στην κατά νόμο ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v