Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Κλείνει το μέτωπο με το ΤΧΣ

Με τις παραιτήσεις τριών μη εκτελεστικών και ενός εκτελεστικού μέλους από το Δ.Σ. της τράπεζας ολοκληρώνονται προς το παρόν οι προσαρμογές σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. Παραμένει πρόεδρος του Δ.Σ. ο Κ. Μιχαηλίδης.

ΕΤΕ: Κλείνει το μέτωπο με το ΤΧΣ

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις αμβλύνονται τα σημεία τριβής μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και του μεγαλομετόχου της, Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με αφορμή την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης. 

Οι χθεσινές παραιτήσεις τριών μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. και ενός εκτελεστικού (Π. Δασμάνογλου) αποτελούν βήμα προσαρμογής από την πλευρά της Εθνικής καθώς το ΤΧΣ είχε εγείρει ζητήματα καταλληλότητας ή αντικρουόμενων ιδιοτήτων (Π. Δασμάνογλου). Ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου παραμένει γενικός διευθυντής της τράπεζας και γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, με τα ίδια καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις παραπάνω παραιτήσεις κλείνει, προς το παρόν, ο κύκλος των προσαρμογών από πλευράς Εθνικής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κ. Μιχαηλίδης παραμένει ενώ η τακτική γενική συνέλευση αναμένεται να εκλέξει νέα μέλη, μεταξύ των οποίων και τον Γκ. Χαρδούβελη, ο οποίος προορίζεται για θέση μη εκτελεστικού αντιπροέδρου, όταν ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. 

Η τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας ορίστηκε για την 31η Ιουλίου και μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται η αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. από 11 σε 13, η εκλογή 2 νέων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών και η εκλογή 1 μη εκτελεστικού και 1 εκτελεστικού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v