ΤΧΣ: Οι αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη λειτουργία του ΔΣ της ΕΤΕ

«Το Ταμείο στηρίζει πλήρως τη διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στην υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών», σημειώνει το ΤΧΣ.

ΤΧΣ: Οι αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη λειτουργία του ΔΣ της ΕΤΕ

Ανακοίνωση μετά τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και τις παραιτήσεις τεσσάρων μελών, εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Οπως αναφέρει το ΤΧΣ, «έχει συμφωνήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας της Ελλάδος, μια σειρά βελτιώσεων σε θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης της Τραπέζης, σύμφωνα με εισηγήσεις που προσφάτως κατέθεσε στον πρόεδρο αυτής.

Το Ταμείο στηρίζει πλήρως τη διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας, στην υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και είναι πεπεισμένο ότι οι επικείμενες αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη θεσμική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στη συνολική περαιτέρω ανάπτυξη της Τραπέζης.

Το Ταμείο ενεργεί πάντοτε στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί με τον ιδρυτικό του νόμο 3864/2010, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο και με την ιδιότητα του ενεργού μετόχου, το Ταμείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της εταιρικής διακυβέρνησης αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v