Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει ο Χ. Χριστοδούλου

Ο κ. Χριστοδούλου θα διαδεχθεί τον κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας. Την Αικ. Μπερίτση προτείνει για αντιπρόεδρο της ΕΤΕ το ΤΧΣ.

Οικονομικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει ο Χ. Χριστοδούλου

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ο κ. Χρίστος Χριστοδούλου, έως τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της κυπριακής θυγατρικής της, ΕΤΕ Κύπρου Λτδ, τοποθετείται ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας και του Ομίλου (CFO).

Ο κ. Χριστοδούλου θα διαδεχθεί τον κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας.

Ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ. Χριστοδούλου θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και θα είναι υπεύθυνος για τους τομείς οικονομικού σχεδιασμού και πληροφόρησης, οικονομικής διαχείρισης και αναφορών, φορολογίας και προμηθειών του Ομίλου.

Ως επικεφαλής της Ακίνητης Περιουσίας, ο κ. Κυριακόπουλος θα είναι υπεύθυνος για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα και τα λοιπά ακίνητα ιδιοκτησίας της Τράπεζας (REO), θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αξιολογήσεων ακινήτων και θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Αικ. Μπερίτση προτείνει για αντιπρόεδρο της ΕΤΕ το ΤΧΣ

Την Αικατερίνη Μπερίτση, αναμένεται να προτείνει το Ταμείο ως νέα αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στη Γενική Συνέλευση της 31ης Ιουλίου. Η κα Μπερίτση ήταν έως πρόσφατα εκπρόσωπος του ΤΧΣ στην Eurobank.

Για το Δ.Σ. της τράπεζας έχει «κλειδώσει» και ο κος Αβραάμ Γούναρης καθώς και δυο ξένα στελέχη, εκ των οποίων μια γυναίκα.

Οι εξελίξεις τρέχουν ενώ ήδη χθες έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης θα προταθεί από το ΤΧΣ για τη θέση Senior Independent Director (SID) στην Εθνική. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοια θέση στην Εθνική Τράπεζα. Εκτιμάται ότι αποτελεί έναν κρίσιμο ρόλο καθώς ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ανεξάρτητων μελών του Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκονταν σε εξέλιξη Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v